speeltip jellotaart

Wauw dit is alweer de laatste speeltip, van deze speeltiptiendaagse. Morgen zet ik ze nog even allemaal op een rijtje. Wel zo makkelijk leek me.

De tip van vandaag is er eentje waar voorbereiding voor nodig is en je kindje heel vies van wordt. Het is dus niet een easy-peasy-all-you-need-is-washitape-activiteit. Je kindje gaat namelijk met jello spelen. Ja dat worden plakhandjes in het kwadraat!

Speeltip 10: Jellotaart

Vanaf 6 maanden.
Je hebt nodig: Jello, plastic ringen, plakband, folie en een lege verpakking van een monatoetje.

benodigdheden jellotaart

Zoals ik al schreef heeft deze activiteit wat voorbereiding nodig. Begin daarom de dag voordat je deze activiteit wilt uitvoeren. Mix de jello in elkaar volgens het recept op de verpakking. Plak het gaatje van de monaverpakking aan de buitenkant dicht. Stop de speelringen in de lege monaverpakking en giet er vervolgens de jellomix over. Doe de folie eroverheen en zet het in de koelkast en wacht tot de volgende dag.
Dit kost je niet meer dan 5 minuten aan voorbereiding.

De volgende dag haal je de folie eraf, draai je de monaverpakking om op een bord, haal je de plakband eraf en wacht tot de jello helemaal gezakt is. Vervolgens kun je kindje in zijn eetstoel zetten en het zet het bord ervoor. Hou er rekening mee dat je kindje en de omgeving vies gaat worden. Nu kan je kindje lekker gaan kliederen en de speelringen uit de jello proberen te halen.

Neemt je baby af en toe een hapje is dat geen ramp omdat het eetbaar is. Wil je liever niet dat hij suiker binnen krijgt kun je het eventueel met een pakje gelatine proberen. Dit heb ik zelf niet geprobeerd. Ik heb gewoon gewacht met de activiteit tot hij wat ouder was zodat het beetje suiker niet een heel groot probleem is.

Meneertje nam overigens geen echte hapjes uit de jello, wel likte hij de speelringen af. Zo bleef de schade beperkt.

Hij heeft zeker een half uur zitten kliederen.
Een half uur!!! Dat is echt een wonder, want meneertje zijn concentratie is niet heel groot.
Dat is ook de reden dat ik de activiteit toch deel. Want op papier is de activiteit niet heel erg fijn. Je hebt voorbereiding nodig, alles wordt vies waardoor je ook schoonmaakwerk hebt en je kindje krijgt ook nog eens suiker binnen. Maar daartegenover staat een sensopatische activiteit die onze zoon een half uur deed vermaken. Ik kon dus niet anders dan de activiteit delen. Een half uur is voor moeders zoiets als een half uur in hondenjaren (als dat begrijpelijk is).

De jellotaart was de laatste speeltip van deze speeltiptiendaagse. Morgen zet ik ze nog eventjes op een rijtje.


Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.