okt 082019
Speeltip 1: Badje knuffels

Mijn blog bestaat 1 jaar en zoals ik gisteren aankondigde vieren we dat door iedere dag een nieuwe speeltip te plaatsen. Speeltips speciaal voor baby’s & dreumesen.
Vandaag beginnen we met speeltip 1: badje knuffels.

De titel beschrijft precies wat je nodig hebt en eigenlijk ook de gehele activiteit. Ik hou enorm van activiteiten die weinig voorbereiding nodig hebben en waar ik niet speciaal speelgoed voor hoef te kopen. Deze activiteit sluit daar naadloos op aan.

Je hebt nodig een (kinder)badje en heel veel knuffels. Je kunt deze activiteit met een kindje vanaf ongeveer 12 maanden doen.

badje vol knuffels

Vul een badje vol met de favoriete knuffels van je kindje. Zet je kindje erin en het spelen kan beginnen. Zo simpel kan het zijn.

Meneertje vond deze activiteit fantastisch. Hij zat in sprongetje 9 wat werkelijk een hel was en op dat moment was alleen spelen zeldzaam. Deze activiteit gaf me maar liefst 20 minuten de tijd om eventjes eten te kunnen koken zonder geschreeuw en gehuil. Echt fantastisch!

Speeltip badje knuffels

Hij genoot volop. Graaide door al zijn knuffels, trok er iedere keer een nieuwe uit en gilde “Ooooohhh” van blijdschap. Ik heb de activiteit vervolgens nog 3 keer gedaan en iedere keer vond hij het geweldig.

De activiteit is ook leuk wanneer je kindje al een peuter of zelfs een kleuter is. Heb je meerdere kindjes en een groot bad in huis vul dan het bad met alle knuffels en doe je kinderen in het bad. Zo kunnen ze samen met alle knuffels spelen.

Goed voor de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit. Een activiteit die heel erg goed past binnen open-ended play. Je kindje mag zelf bepalen wat hij ermee wilt doen. Hij kan Noah’s ark naspelen of doen alsof hij al zijn knuffels wast. Het is zijn spel.

De speeltiendaagse zijn we begonnen met een echte topper wat mij betreft. Hopelijk is de activiteit bij jullie ook zo’n succes!

Veel speelplezier!

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *