Speeltip 1: knuffel badje

Origineel plaatste ik de activiteit knuffelbadje, als onderdeel van mijn eerste feestweek toen mijn blog 1 jaar bestond. Destijds plaatste ik allerlei speeltips speciaal voor baby’s en dreumesen. Inmiddels weet ik dat de activiteit ook onwijs leuk is voor peuters en was het hoogtijd om dit artikel een update gegeven. Bovendien gebruikte ik hem vandaag op instagram in de kinderboekenchallenge.


De titel beschrijft precies wat je nodig hebt en eigenlijk ook de gehele activiteit. Ik hou enorm van activiteiten die weinig voorbereiding nodig hebben en waar ik niet speciaal speelgoed voor hoef te kopen. Deze activiteit sluit daar naadloos op aan.

Knuffelbadje

Je hebt nodig een (kinder)badje en heel veel knuffels. En laten we eerlijk zijn, daar hebben we er vaak teveel van in huis.
Het knuffelbadje kun je doen met baby’s tot kleuters. Wanneer je een echte badkuip hebt kun je deze activiteit zelfs met een baby die al kan zitten doen. Ik zou het niet in een kinderbadje proberen omdat baby’s nogal de neiging hebben om te leunen en dan kan het badje dus omvallen. Als je er zelf naast zit is dat natuurlijk geen probleem 😉

badje vol knuffels

Vul een badje vol met de favoriete knuffels van je kindje. Zet je kindje erin en het spelen kan beginnen. Zo simpel kan het zijn.

Meneertje vind deze activiteit fantastisch. Hij zat in sprongetje 9 ,wat werkelijk een hel was, toen we hem voor het eerst probeerden. En op dat moment was alleen spelen zeldzaam. Deze activiteit gaf me destijds maar liefst 20 minuten de tijd om eventjes eten te kunnen koken zonder geschreeuw en gehuil. Echt fantastisch!

Speeltip badje knuffels

Hij genoot volop. Graaide door al zijn knuffels, trok er iedere keer een nieuwe uit en gilde “Ooooohhh” van blijdschap.

Inmiddels heb ik de activiteit al een aantal keer herhaald. Nog steeds vind Meneertje de activiteit echt genieten. En inmiddels maakt Zusje ruzie met haar grote broer want zij wil ook in het badje. De knuffels liggen werkelijk overal, maar tot nu toe is het een van de dingen die we doen als een dag echt even iets anders nodig heeft.

De activiteit is ook leuk wanneer je kindje al een peuter of zelfs een kleuter is. Heb je meerdere kindjes en een groot bad in huis vul dan het bad met alle knuffels en doe je kinderen in het bad. Zo kunnen ze samen met alle knuffels spelen.

Goed voor de ontwikkeling van de fantasie en creativiteit. Een activiteit die heel erg goed past binnen open-ended play. Je kindje mag zelf bepalen wat hij ermee wilt doen. Hij kan Noah’s ark naspelen of doen alsof hij al zijn knuffels wast. Het is zijn spel.

*Origineel geplaatst op 8-10-2019, update op 25-1-2021

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.