cadeaus dreumes 18 maanden

Via instagram vroeg ik een aantal weken terug of het leuk was, als ik de sinterkerst cadeaus voor Zusje en Meneertje zou delen. De meerderheid was voor. En daarom deel ik vandaag de Sinterkerst cadeaus van Zusje (18 maanden) en volgende week die van Meneertje. 
We hebben nog niet alle cadeaus tweedehands kunnen vinden, maar we hebben gelukkig nog eventjes. Het is nog maar september! 

Ik zoek cadeaus echt eindeloos uit. Ik vind het leuk om te doen en wil graag duurzaam speelgoed dat het liefst lang mee gaat. Bovendien betaal ik niet graag teveel. Daarom vind ik open einde speelgoed ook zo fijn, het is tijdloos speelgoed waar echt een aantal jaar mee gespeeld kan worden. Er staan zeker ook wat cadeaus op, die precies bij de fase van Zusje passen wanneer ze 18 maanden is. 
Deze cadeaus krijgt ze echt niet allemaal en is tevens het lijstje wat we vragen aan de opa’s en oma’s.


Sinterkerst cadeaus voor Zusje (18 maanden)

Matroesjka’s

Deze stonden ook al op het verjaardagslijstje, maar kreeg ze toen niet. Omdat opa en oma een piano leuker vonden om te geven.

Toch denk ik dat dit echt een te leuk cadeau is voor haar. Ontdekken dat er steeds een kleiner poppetje verstopt zit, is echt iets wat bij haar past. En zeker ook bij de fase waarin ze zit. Bovendien is dit weer zo’n heerlijk voorbeeld van open einde speelgoed.

Poppenwagen

cadeaus 18 maanden

De poppenwagen is in huis. En met een prachtig verhaal. De poppenwagen is gekocht via marktplaats en de mevrouw die hem verkocht vertelde dat hij handgemaakt was door haar schoonmoeder. Haar man, de kinderen en kleinkinderen hadden er allemaal heerlijk mee gespeeld en ze gunde het nu een ander kindje om er nog mee te spelen. Mooi toch? Hopelijk gaat ons meisje en misschien ook wel Meneertje er heerlijk mee moederen. Ik betaalde er slechts 10 euro voor!

Puzzel

Zowel Zusje als Meneertje krijgen een puzzel van ons. Ik vind puzzelen belangrijk. Met puzzelen werk je namelijk aan heel veel vaardigheden. De fijne motoriek, hand- oogcoördinatie, vaardigheid om problemen op te lossen, concentratievermogen en nog veel meer. Voor zusje een simpele houten puzzel in lagen, omdat we deze nog niet hebben. 

Maileg muisje

Voor haar tweede verjaardag wil ik een poppenhuis geven. En de maileg muisjes zouden natuurlijk fantastisch zijn om mee te spelen in een poppenhuis. Maar ik denk dat ze er nu ook plezier van kan hebben, steeds het doosje open maken en het muisje eruit halen. Zeker weten dat ze dat leuk vindt. 

Houten magneten

Zusje speelt regelmatig met de magneten op de koelkast, het leek me daarom leuk om wat houten magneten toe te voegen. Zodat ze daar zelf mee kan spelen. 

Boeken

Er staan meerdere boeken op het lijstje. Je kunt wat mij betreft nooit genoeg boeken hebben.

Holztiger dieren

De holztiger dieren zijn geweldig. En er wordt regelmatig mee gespeeld. Ik heb al eens een blog geschreven met alle manieren waarop we met deze prachtige beestjes spelen. En nog steeds vind ik er vrijwel dagelijks een aantal verspreid door de kamer liggen. Het zijn bovendien ideale schoencadeautjes, maar ze passen ook prima in een kerstsok 😉
Voor nu staan op het lijstje de uil en een boom. Een uil, omdat Zusje dol is op uilen. Het is een van haar eerste woordjes geweest en dus vind ik dat wel toepasselijk.

Crayon rocks

Crayon rocks zijn zo zulke fijne krijtjes. Ze zijn gemaakt van soja en bevorderen de pengreep. Maar ze zijn wel klein dus moest Zusje wachten met ze gebruiken tot ze niet alles meer in haar mond stopt. Nu mag ze af en toe met die van haar broer spelen en dat gaat steeds beter. Eerst ging ze er direct op kauwen, maar inmiddels doet ze dat niet meer. En daarom tijd voor een eigen setje, of eigenlijk voor wat mooie extra kleurtjes.

Playsilk 

Playsilk zijn zijde sjaaltjes in hele vrolijke kleuren en echt open einde speelgoed. Je kunt er namelijk van alles mee. Gebruiken als een cape, een dekentje voor de pop, als weiland voor de dieren en nog veel meer. 

Mrs. Patatohead

Meneertje kreeg voor zijn verjaardag mr. patatohead en dat was misschien wel het beste cadeau dat ze ooit gekregen hebben. Er wordt nog steeds dagelijks mee gespeeld. Zusje zie ik er het vaakst mee spelen en dus leek het me leuk om ook de vrouwelijke variant te vragen.

Gezamenlijke cadeaus

Speelgoed wordt grotendeels gedeeld bij ons thuis. Maar op het moment heeft Meneertje heel veel moeite met delen en daarom wilde ik duidelijk maken dat bepaalde cadeaus voor Zusje of alleen voor hem zijn en bepaalde cadeaus voor hen samen. Ook om zo wat speelgoed op de slaapkamers te kunnen zetten, voor het spelen boven. 

De onderstaande cadeaus zijn voor Zusje (18 maanden) en Meneertje (2,5 jaar) samen.

Grimms halve schijven

cadeaus 18 maanden

De regenboog wordt eindelijk dagelijks gebruikt! En daarom leek het me fijn om de halve schijven toe te voegen aan de verzameling. Ze zijn via marktplaats gekocht en zo bespaarde ik mooi ruim 10 euro! 

Grimms bouwplaten

Ook dit cadeau is bedoeld om nog meer te bouwen met de regenboog. Tevens leuk om te gebruiken als autoweg etc. Ik verwacht niet dat ze deze krijgen, maar hij staat er op als inspiratie voor de opa’s en oma’s.

Toren van Pisa

Ik wil ieder jaar een bordspel cadeau doen. Dit jaar wordt dat de toren van Pisa. Hoewel de spelregels voor Zusje zeker nog te moeilijk zijn, kan ze al wel meedoen met de poppetjes op de toren zetten. 


Wil je nog meer Sinterkerst inspiratie? Vorig jaar deelde ik ook het lijstje met cadeaus van Meneertje toen hij 18 maanden was en het lijstje van Zusje toen ze 6 maanden was. 


Het is nog wat vroeg om al met sinterkerst bezig te zijn, maar ik hoop een aantal cadeautjes tweedehands nog te vinden. Wat staat er op het lijstje van jouw dreumes of peuter? Of is Sinterkerst nog een heel ver van je bed show? Ik lees je antwoord graag in de comments.

Sinterkerstcadeaus 1 jarige

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.