Sinterkerst cadeaus voor mijn peuter van 2 jaar

Twee weken terug plaatste ik het verlanglijstje met alle cadeaus voor Zusje. En dat waren er heel veel, vond ik. Voor meneertje is het lijstje nog wat langer, dus nog meer keuze 😉
En vandaag deel ik niet alleen deze blog over de Sinterkerst cadeaus voor mijn peuter van 2 jaar, maar je kunt ook nog eens een heel leuk cadeautje winnen.


Cadeaus voor mijn peuter van 2 jaar

Holztiger dieren (WIN)

cadeaus peuter 2 jaar

We beginnen even bij mijn favoriete speelgoed. Want dat zijn de holztiger dieren. Ik vind ze werkelijk prachtig en als ik mee ga spelen met de kinderen, zijn de dieren vrijwel het eerste wat ik pak. Dus krijgen ze allebei een nieuw diertje. En ik bestelde er eentje extra en die kun je winnen. Wil je mee doen? Dat kan door onderaan deze blog te reageren met het cadeau dat jij het leukst vindt om straks te geven aan je kindje. Je weet wel dat cadeautje waar je zelf waarschijnlijk mee gaat spelen (no shame in that ;)). Voor een extra lootje ga je naar mijn instagram en volg de stappen onder de post. 

Tractor 

Heel langzaam krijgt meneertje interesse in voertuigen. Een tractor vindt hij heel interessant en dus lijkt het me een mooie toevoeging aan zijn speelgoed auto collectie. Wel van hout, want dat zijn de meeste andere auto’s ook. Ik wilde eerst die van bajo op het lijstje zetten, maar vond deze eigenlijk niet echt heel erg op een tractor lijken. Dus ben ik voor die van new classic toys gegaan. Die is ook nog eens goedkoper dus dat is extra fijn.

Houten pakhuis

Dit zou een geweldig cadeau zijn. Want een pakhuis kan echt dienst doen als van alles. Een garage voor de auto’s, een poppenhuis of een dierenverblijf. Zoveel speelmogelijkheden. Ze zijn via marktplaats regelmatig voor een redelijke prijs te vinden.

Grimms puzzel

Meneertje is dol op puzzelen. En ik een mooie puzzel van grimms zou natuurlijk geweldig zijn. De hol en bol set, stond ook op het verjaardagslijstje en dit keer staat hij weer het verlanglijstje. Want ik denk dat hij dit geweldig vindt. 

De cirkel zou ook geweldig zijn. Want cirkels zijn awesome. Of tenminste dat vindt mijn zoontje dan. 

Puzzels

Zoals ik daarnet schreef is meneertje dol op puzzelen. We hebben nu vooral houten puzzels en daar wordt hij wel een beetje te groot voor. Dus hoog tijd om nieuwe puzzels aan de collectie toe te voegen.

De puzzels van Janod vind ik prachtig en hij vast ook. Ik heb er gelukkig al eentje met een tractor via marktplaats gevonden en deze was werkelijk zo goed als nieuw.

Loose parts van grapat

Met loose parts spelen vinden beide kinderen onwijs leuk. En meneertje heeft een obsessie voor het maken van cirkels (blame it on de wiskundemama) en met loose parts kun je dat natuurlijk helemaal goed. 

Boeken

Boeken lezen doen we echt heel graag. En het liefst wissel ik een beetje af, want na 10 keer hetzelfde verhaaltje ben ik er wel en beetje klaar mee. De volgende boeken staan op het verlanglijstje van mijn peuter:

Muziekinstrumenten

Meneertje zingt een hele dag. Zijn favoriete liedjes zijn ‘olifantje in het bos’ en ‘brush your teethe’ a.k.a. Boema tet schone tiet. En het zingen en muziek maken wil ik graag stimuleren. We hebben al een heel muziekcentrum van I’m toy wat echt het beste cadeau ooit is geweest en een mooie piano van baby einstein. Ik wilde er graag een soort fluit aan toevoegen. Ik zag een mooie kazoo en dat leek me wel leuk. Het is dan wel geen fluit, maar je kunt er doorheen praten, blazen etc. Experimenteren met geluid zoiets. Misschien dat ik er spijt van ga krijgen, maar ach hij kan altijd per ongeluk verdwijnen achter de kast 😉

Dokterssetje

Zo rond de 2,5 jaar gaan kinderen gebeurtenissen naspelen. Hun fantasie gebruiken en tafereeltjes naspelen. Dus een mooi cadeau passend bij zijn leeftijd.

Waterverf

Goed inmiddels kun je, je afvragen waar Meneertje niet dol op is? Want ook verven en knutselen is iets wat hij heel graag doet. Eigenlijk vindt hij alles wel leuk, behalve bouwen. Daar vraagt hij eigenlijk nooit om. Terug naar het verven. Ik heb echt een hekel aan plakkaatverf of vingerverf, het geeft zoveel troep. Zo verven geeft me vooral heel veel stress. Waterverven gaat steeds beter en vind ik daarom ook steeds leuker worden. De troep valt mee en hij is lekker creatief bezig. Een mooi waterverf setje met kwasten zou dan ook heel welkom zijn. 

Nog andere ideeën voor een Sinterkerst cadeaus voor een peuter van 2 jaar.

Magna tiles: hebben dit lijstje net niet gemaakt, omdat meneertje niet heel vaak bouwt. Maar voor de toekomst komt het denk wel op het lijstje van Zusje, zij is echt een bouwer. 

Waytoplay: Meneertje is ook niet heel erg met auto’s bezig. Een autobaan leek me daarom niet echt nuttig. En zeker omdat Way to play ook nog eens hartstikke duur is, wilde ik het niet op het lijstje zetten. Maar zeker leuk voor jongens die dol zijn op auto’s.

Treinbaan: Ook zo’n cadeau wat heel erg leuk is, maar waar Meneertje niet zoveel interesse in toont. Bij opa en oma heeft hij al een treinbaan en dat vind ik eigenlijk wel prima. Daar speelt hij er leuk mee dus dat is goed. 


Voordat je denkt dat wij alle Sinterkerst cadeaus voor mijn peuter van 2 kopen, wil ik graag even zeggen dat dat niet zo is. Wij geven zelf 4 cadeaus aan ieder: een groot cadeau, een boek, een puzzel en een holztigerdiertje. En mocht ik mezelf niet kunnen inhouden dan worden het er misschien 5 maar meer ook niet. Daarnaast krijgen ze gezamenlijk 3 cadeaus: iets creatiefs, iets met een open einde en een spelletje. De overige cadeaus staan er op ter inspiratie voor de opa’s en oma’s 😉

Vergeet niet het leukste cadeau op het verlanglijstje van je kindje te delen. En dan bedoel ik het speelgoed dat jij het leukste vindt. Om zo kans te maken op een mooi holztigerdiertje. En ga ook vooral naar mijn instagram voor meer kans.
Je kunt mee doen tot 14 oktober 24.00 op 15 oktober (mijn verjaardag jeej!) maak ik de winnaar bekend via mijn instagram.

pinterest cadeaus voor peuter van 2 jaar

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.