sint of kerst cadeaus voor een baby van 6 maanden

De feestdagen komen er aan en ook wij vieren de feestdagen met cadeau’s. We zijn er nog niet uit of we sinterklaas of kerst gaan vieren, maar daarover later meer. We vieren sowieso met de familie kerst en dat doen we vaak met wat cadeautjes. Daarom maakte ik een lijstje voor beide kinderen. In dit artikel kun je lezen wat ik de leukste cadeaus vind voor een baby van 6 maanden. 

Stapelkisten i’m toy

In een review over het muziekcentrum van I’m toy was ik laaiend enthousiast. Ik ging kijken of I’m toy nog meer mooi speelgoed verkocht en kwam op deze blokken. Of eigenlijk zijn het stapelkisten. 

Hoewel zusje echt nog te klein is om ze te kunnen stapelen, zitten er verschillende stoffen op en andere activiteiten zoals een spiegel en geribbeld hout. Het speelgoed bevordert het leren voelen op deze manier. 

De verschillende stoffen kun je eraf halen en uitwassen, wat heel handig is aangezien baby’s kwijlen en spugen.

Voelboek

Het voelboek van Rupsje nooit genoeg heeft meneertje echt bijna kapot gevoeld zo gek is hij op dat boek. Meneertje gebruikte het boek vanaf een maand of 3 toen we volop zijn tummytime gingen stimuleren en nu hij bijna 18 maanden is gebruiken we het nog steeds wekelijks. Nu pakt hij het vaak zelf om woordjes te oefenen. Of eigenlijk dierengeluiden.
Daarom leek het me mooi om een vergelijkbaar boek voor zijn zusje te vragen. Zodat ze haar eigen boek kapot kan voelen als dat nodig is.  Dit boek van nijntje leek me erg leuk.

Kruiptunnel

Een kruiptunnel waarin ze zich kan verstoppen wanneer ze wat ouder is. Dit cadeau zal ze nog niet gelijk kunnen gebruiken en wordt vanaf een maand of 9 pas echt leuk, wanneer ze het kruipen goed onder de knie heeft. 

Speelsokken

Ik vond speelsokken met een dierenhoofd waar een belletje in zit van de zomer bij de c&a en heb ze gelijk meegenomen. Voor een baby vanaf 5 maanden is dit erg leuk. Ze ontdekken in die fase dat de kleine voetjes van hen zijn en doordat er een hoofdje op zit kunnen ze eraan trekken. Extra leuk is het dan ook dat er ook nog een belletje in zit. 

Leuk klein cadeautje voor in de schoen of sok. Ik kon ze niet meer vinden bij de C&A en heb daarom een link toegevoegd naar een vergelijkbaar product bij bol.com. Toch zou ik even kijken of ze weer te koop zijn bij C&A destijds betaalde ik slechts 3 euro voor een paar speel sokken. Dat scheelt nogal.

Joueco rollende kralenbaan

Met deze rollende kralenbaan kan zusje direct aan de slag. De gekleurde kralen verplaatsen zich kriskras over de cilinder zodra je ermee gaat rollen. De kralen hebben verschillende vormen en kleuren. 

SintSint

Ballen grimms

Ik ben gek op het speelgoed van Grimms. Het is ontzettend mooi gemaakt, duurzaam en zeer geschikt voor open-ended play. Voor meneertje zijn verjaardag kochten we de regenboog die inmiddels veelvuldig wordt gebruikt. 

Vanaf een maand of 6 vinden de meeste baby’s ballen heel interessant. Een cadeau waar we gelijk mee kunnen spelen.

Sokken met nopjes

Zodra je baby gaat kruipen zijn sokken met nopjes onmisbaar (tenzij het hoog zomer is en sokken veel te warm zijn natuurlijk). Vorig jaar ontdekten we dat de happysocks niet afzakken en dus vragen we om een extra paar zodat we de afzak sokken in de recyclezak kunnen doen. 

Maillot

Toen ik op de website van happysocks aan het kijken was om een lijstje te maken zag ik geweldige maillots met nopjes. Deze mochten dus niet ontbreken op dit lijstje.

Maileg muis

Zusje is een heel lief zacht gevoelig meisje. Ze is heel tevreden en echt een blij ei dat naar iedereen lacht. Ik denk dat ze daarom een mooi popje heel leuk zou vinden. De muizen van Maileg zijn onwijs schattig en passen daarom heel goed bij een lief zacht meisje zoals onze dochter.


Krijgt dit meisje nu alles wat op het lijstje staat? Zeker niet! Of beter gezegd ik mag hopen van niet, want mijn huis is al behoorlijk overgenomen door de kids. En heel veel meer spullen hebben ze echt niet nodig. Zusje heeft nog zoveel mooi speelgoed van haar broer liggen dat ze eigenlijk wel genoeg heeft.  Was zij de eerste geweest dan had haar lijstje er iets anders uit gezien. Meer zoals het lijstje met speelgoed voor een 6 – 9 maanden oude baby. Doordat ik jullie toch wat meer ideeën wilde geven is het lijstje zo uitgebreid geworden. Maar we houden het zeker voor onze kleine meid nog klein.

Dit is ons lijstje met leukste cadeaus voor een baby van 6 maanden. Wat staat er bij jullie op het verlanglijstje?

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.