shoplog van de kringloopwinkels

Op Instagram vroeg ik of jullie de shoplog van de kringloopwinkels op igtv wilde zien of op mijn blog, en de meningen waren bijna 50/50 waarbij er net iets meer mensen op de blog hadden gestemd. En daarom doe ik het lekker allebei! Als je liever leest (of even snel de plaatjes doorscrollt ;)) dan kun je hier mijn shoplog van de kringloopwinkels lezen, zie je het liever op film kijk dan even op mijn Instagramaccount.


Ik ging dit keer zonder echt doel naar de kringloopwinkels. Ik bezocht er 2. Eentje in de stad waar ik woon en eentje in een dorpje verderop. Die in het dorpje verderop was echt fantastisch! Precies zoals ik een kringloopwinkel het liefst zie. En de prijsjes waren ook fijn.
Het enige waar ik naar opzoek was, was een leuke winterjas voor Meneertje. Maar die heb ik uiteindelijk niet gevonden. Wel een heleboel andere mooie spulletjes.

Shoplog van de kringloopwinkels

Hamertje tik tapatou & Houten vrachtwagen met hamertje tik

Dit zijn echt wel de pronkstukken. Ik vond deze kleine kringloopgelukjes in de kringloopwinkel in het dorp. Daar hadden ze echt veel mooi houten speelgoed. De hamers zaten er niet bij, maar dat geeft niet die hebben we thuis toch wel. 

Betaald: Hamertje tik tapatou €4,50 & Houten vrachtwagen €3,00
Nieuwprijs: Hamertje tik tapatou €25,95 Houten vrachtwagen: Niet te achterhalen, geschat op €20,-
Bespaard: €39,45

Rieten mand

Ik ben bang dat ik langzaam een obsessie begin te krijgen voor mooie rieten manden. Er is bijna geen kringloopbezoek mogelijk zonder dat ik thuis kom met een rieten mandje. Dit vond ik een prachtstuk door zijn kleur en de hoogte.

Betaald: €0,50
Nieuwprijs: Niet te achterhalen, maar zo’n mand kost nieuw al snel €10,-Bespaard: €9,50

Dieren puzzel

shoplog van de kringloopwinkels

Meneertje is dol op puzzelen en ik heb eigenlijk alleen maar houten puzzels. Voor de stappen erna hebben we nog geen puzzels in huis. Daar wil ik langzaam wat in veranderen en deze puzzel leek me wel geschikt. We hebben hem gelijk getest en met wat hulp van mij, heeft hij er heerlijk mee gespeeld.

Betaald: €2,-

Nieuwprijs: Niet te achterhalen. Ik vond een vergelijkbare van Little Dutch voor €16,45
Bespaard: €14,45

Winterjas

Ik vond wel een winterjas, maar dan eentje voor Zusje. Ik vond hem zelf heel leuk en voor de prijs kon ik hem niet laten hangen. Grappig genoeg heb ik in het vorige kringloopbezoek ook een jasje gekocht van LIEF. Dit keer kocht ik een rode winterjas op de groei, want hij is maat 98 en Zusje heeft nu een kleine maat 80. Maar als ze een beetje de groei van haar broer volgt kan ze hem volgend jaar winter aan. 
Online kan ik deze niet meer terugvinden, dus hij zal wel van een oude collectie zijn. Prijs was daarom ook niet te achterhalen.

Betaald: €2,-
Nieuwprijs: Niet te achterhalen maar een winterjas kost al snel €20,- in de sale
Bespaard: €18,-

Kartonnen boekjes

Mijn dochter pakte het boekje van Bumba vast en liet het niet meer los. Ik vind er persoonlijk niet zoveel aan, maar voor 50 cent mocht ze hem van mij wel hebben. Het andere boekje is een boekje over voertuigen. Ik weet dat ze deze vorig jaar bij de Kruidvat verkochten. 

Betaald: €1,00 samen
Nieuwprijs: Bumba €9,99 (vergelijkbaar boekje) Dubbeldik woordenboek voertuigen €1,99
Bespaard: €10,98

Stickerboek

Misschien wel het meest bijzondere item dat ik heb gekocht. Een ongebruikt stickerboek, met als thema tegenstellingen. Ik vind het boek echt een typische jaren 90 vibe hebben. 
Ben dan ook super benieuwd wat Meneertje ervan vindt en kan niet wachten tot we ermee aan de slag kunnen.

Betaald: €2,00
Nieuwprijs: Niet te achterhalen
Bespaard: €0,-

Prentenboeken

Ik ben op zoek naar boeken met als thema herfst. Ik vond dit boek over een egeltje van de Ikea. En hoewel ik het verhaal niet echt fantastisch vindt, zijn de plaatjes wel heel erg passend bij het thema herfst. Daarom nam ik het mee.
Het boek ‘En nog een konijn’ heeft hele mooie prenten en gaat over getallen en dat vind ik als wiskundejuf natuurlijk helemaal leuk.

Betaald: €2,00 samen

Nieuwprijs: Boek Ikea is te koop in een set van 3 voor €9,99 oftewel €3,33 per stuk. Boek ‘En nog een konijn’ €6,99
Bespaard: €8,32

Heads & Tails

shoplog van de kringloopwinkels

Ik vond de figuurtjes op dit doosje zo schattig, dat ik hem zonder nadenken in mijn mandje stopte. Ik bedacht me dat ik thuis wel zou zien of het iets is. En ik was blij verrast. Het zijn dus kaartjes waar je een poppetje mee moet maken. Je moet het juiste lichaam bij het juiste hoofd zoeken. Op de achterkant vind je cijfers, aantallen en turfstaafjes en dat laatste vind ik eigenlijk wel heel leuk. Hiermee kunnen we straks ook echt oefenen met getalbegrip en zeker turven is iets wat veel kinderen lastig vinden. Dus het is leuk om het hierin terug te zien. 

Betaald: €1,00
Nieuwprijs: €2,50 (stond op de achterkant van het doosje)
Bespaard: €1,50

Totaal bespaard: €102,00


Wil je nog meer shoplogs lezen, de volgende schreef ik al eerder:


Zo dit was de shoplog van de kringloopwinkels. Ik hoor graag wat jullie ervan vonden.
Mocht je trouwens nog leuke boeken met het thema herfst weten, laat deze dan ook achter in de comments. Daar zou je me enorm mee helpen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.