shoplog tweedehands speelgoed

Dat ik graag tweedehands koop is niet echt een geheim. Het is beter voor het milieu en mijn portemonnee daarom een win/win situatie. 

2 keer per jaar is er een onwijs grote rommelmarkt van onze lokale kerk, en dat is de rommelmarkt waar ik eigenlijk altijd het beste slaag. Dit keer ging ik op pad om wat Montessori materiaal te scoren en spelletjes. Het leek me leuk om het te delen in de vorm van een shoplog vol tweedehands speelgoed.


Speelgoed

Nijntje puzzel €0,50

Meneertje houdt van Nijntje. Ik was opzoek naar een simpele puzzel, maar kon er geen vinden die slechts uit 2 stukjes bestond. Toen mijn oog viel op deze prachtige nijntje puzzel, wist ik dat hij mee moest. Hij heeft hem nog niet gezien, maar ben zo benieuwd wat hij ervan vindt.

Theeserviesje €0,50

Ik wilde heel graag een theeserviesje. Ik zie hoe leuk Meneertje het vindt om te koken en te doen alsof hij drinkt. En dus is dit theeservies voor hem. Ik vond de kleuren wel leuk en het was geen plastic zooi, dus was ik tevreden. 

Paaseieren €0,50

Deze hele zak met paaseieren zijn bedoeld om tijdens een speeltip te gebruiken. En wie weet haal ik wel een paastak in huis. 

Spellen

Loco Bambino €1,00

Vooraf wilde ik 3 dingen kopen. Loco bambino, vier op een rij en een klein theeserviesje. Het loco bambino setje vond ik het eerst. Dit setje is speelbaar vanaf 3 jaar. In de doos die ik kocht zaten maar liefst 3 boekjes! Een boekje om het tellen te oefenen, voor de concentratie en eentje met het thema sesamstraat. In dat laatste boekje staan vooral oefeningen in waarbij je een soortgelijk plaatje moet zoeken. Ik gok dat meneertje de simpele versies hiervan binnenkort al kan gaan doen.

Er bestaan boekjes die geschikt zijn vanaf 2 jaar. Ik hoop deze nog tegen te komen op de rommelmarkt of marktplaats.

Leerzame spelletjes €1,00 per stuk

Ik kocht van clementoni ‘het alfabet’ & ‘de cijfers’. Helaas miste er bij die laatste 1 kaartje. Extra jammer is, dat dit het cijfer 1 is en ik daar dus mee wilde beginnen. Ik hou hem nog even, misschien dat ik de overige kaartjes kan gebruiken tijdens een ander spel. Dat is wel jammer aan dit soort rommelmarkten. Je hebt niet te tijd (of beter gezegd ruimte) om het spel te controleren. 

‘Kleuren en vormen’ van ravensburger is een spelletje om samen te spelen. Zo leert je kindje spelenderwijs de kleuren en vormen. Deze was tot mijn verbazing wel compleet (de fishes zijn heel klein). Ik ga deze zeker al eerder gebruiken dan de 3 jaar die er voor staat.

Ik kijk dus echt niet naar leeftijden, maar naar mogelijkheden die ik met het spelletje zie. 

Vier op een rij €1,00

Deze moest gewoon aan onze spellenkast worden toegevoegd. Meneertje (1,5 jaar) vindt het nu al razend interessant om de muntjes erin te doen en als ik ze er dan aan de onderkant uit laat vallen is het helemaal geweldig. Ik denk dat Zusje (7 maanden) dit over +/- 3 maanden ook heel erg leuk gaat vinden. 

Montessori materiaal

Mandjes & dienblad €2,00 

Toen ik deze mandjes zag staan wist ik gewoon dat ik ze mee moest nemen. Ze gaan gebruikt worden om speelmateriaal in aan te bieden. 

Houten eieren en (helaas plastic) eierdopjes €0,70

Zusje gebruikt vrijwel al het speelgoed van meneertje en krijgt daarom niet heel veel nieuws. Maar toen ik de 2 houten eieren zag liggen, wist ik gelijk dat ik deze voor haar wilde meenemen. Vanaf een maand of 9 vinden baby’s het geweldig om iets ergens in te stoppen. In dit geval een houten ei in een eierdopje. Het helpt de ontwikkeling van de hand-oog coördinatie en de fijne motoriek. 

Helaas kon ik nergens een houten eierdopje vinden. Ik heb de lieve dames van de kerk nog gevraagd, maar zei konden er geen voor me vinden. Wel vond ik deze vrolijke eierdopjes van plastic. Prima alternatief als je het mij vraagt.  Ook leuk om te gebruiken met de ballen van grimms.


Voor mijn eerste tweedehands speelgoed shoplog was ik nog geen €10,- kwijt. Helaas was er een spelletje niet helemaal compleet en is het nog even afwachten of alles wel aansluit uiteindelijk. Er waren nog een hele hoop andere mooie spulletjes, maar mijn tassen zaten vol. Bovendien moet er nog wat op het verlanglijstje staan voor de volgende rommelmarkt (tijdens koningsdag) of bezoek aan de kringloop. 

Ik ben eigenlijk wel benieuwd of jij ook wel eens spulletjes tweedehands koopt. Zoja wat koop je dan? Ik lees je reactie graag terug in de comments onder deze shoplog tweedehands speelgoed. 

Dit artikel bevat een affiliate link naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.