Sensory ruimte koffertje met kinetisch zand

Ter inspiratie deel ik wekelijks een sensory koffertje dat ik gemaakt heb voor mijn kinderen. In totaal heb ik 4 sensory koffertjes en 2 eierdozen (kom ik nog op terug in een andere post) gemaakt. Het idee is dat ik ze enkel uit de kast hoef te halen en er direct een hele sensory activiteit op tafel staat. Ideaal voor in mijn kraamtijd, maar ook voor drukke dagen waarin je gewoon geen zin hebt om na te denken over wat je nu weer op tafel zal zetten voor vermaak. Vandaag deel ik het sensory ruimte koffertje met kinetisch zand. 


In de koffertjes zitten spulletjes in het thema. Het merendeel had ik gewoon thuis liggen en heb ik dus niet speciaal gekocht hiervoor. Ik wilde het voor mezelf redelijk low budget hout. De lijst met spulletjes uit het koffertje deel ik echt ter inspiratie. Ik wil je vooral laten zien dat je niet super dure setjes hoeft te kopen, maar je vaak al genoeg in je huis hebt liggen. 

Toch deel ik ook van alles een affiliatelink. Dit omdat ik vaak de vraag krijg waar ik iets gekocht heb. Een affiliatelink wil trouwens zeggen dat ik een klein percentage krijg als je via zo’n link iets koopt. Het kost je niets extra’s, maar zorgt ervoor dat ik mijn blog in de lucht kan houden. 

Niet van alle spulletjes kon ik exacte links vinden, in dit geval staat er een vergelijkbaar product gelinkt. Daarnaast deel ik ook wat andere spulletjes die goed zouden kunnen passen in het koffertje, maar ik zelf niet heb aangeschaft. Zo hoop ik je genoeg inspiratie te geven om zelf ook aan de slag te kunnen gaan. 

Sensory ruimte koffertje met kinetisch zand

Inhoud:

  • Blauw kinetisch zand (helaas was zwart niet verkrijgbaar)
  • Houten stempels van sterren (bijvoorbeeld uit deze set van melissa en doug)
  • Glow in the dark sterren (om te verstoppen in het zand en ermee te stempelen)
  • Houten raket uit een setje van de zeeman  (helaas niets vergelijkbaars gevonden)
  • Aluminium bolletjes aka ruimtepuin (gemaakt van aluminiumfolie)
  • Dome (halve bol uit een set van kinetic sand)

Het koffertje kan dienen als bak om in te spelen, hoewel ik daar liever een grote ovenschaal voor gebruik. Een ovenschaal geeft net wat meer ruimte. Ben je een gelukkige met een echte houten sensorybak dan gebruik je die natuurlijk. Deze staat op mijn wensenlijstje voor ooit, maar de prijs houdt me toch ook een beetje tegen. 

Ik had zelf er nog graag een astronaut in gestopt. Maar het ging me te ver om deze speciaal te kopen. Ik denk dat het setje zo ook prima is om mee te spelen. Bovendien hoefde ik zo niets speciaal ervoor te kopen behalve het blauwe zand. 

Alternatieven die ook leuk zijn om in een ruimte setje te stoppen:


Ik schrijf dit in januari, wanneer ik nog niet bevallen ben. De koffertjes zijn nog niet in gebruik, dus hoe ermee gespeeld wordt kan ik nog niet zeggen. Ben je daar benieuwd naar dan raad ik je aan mijn instagram te volgen. In mijn stories zal ik zeker delen of het een succes is. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.