sensory regenboog koffertje met rijst

Deze week deel ik het sensory regenboog koffertje met rijst. Ter inspiratie deel ik wekelijks een sensory koffertje dat ik gemaakt heb voor mijn kinderen. Deze week staat het thema regenboog centraal. In totaal heb ik 4 sensory koffertjes en 2 eierdozen (kom ik nog op terug in een andere post) gemaakt. Het idee is dat ik ze enkel uit de kast hoef te halen en er direct een hele sensory activiteit op tafel staat. Ideaal voor in mijn kraamtijd, die hopelijk al begonnen is als deze post uitkomt. 


Vandaag deel ik dus de inhoud van het sensory regenboog koffertje met rijst. De andere koffertjes die ik gemaakt heb zijn de volgende: 

In het koffertje van vandaag zitten spulletjes met het thema regenboog. Het merendeel had ik gewoon thuis liggen en heb ik dus niet speciaal gekocht hiervoor. Ik vind het altijd een sport om zo goedkoop mogelijk hele leuke dingen op tafel te zetten voor de kinderen. 

Ik deel de lijst met spulletjes in het koffertje echt ter inspiratie. Je hebt zelf vast genoeg in huis wat je in een sensory setje kunt gebruiken.

Van alle producten in het koffertje deel ik ook een affiliatelink. Dit omdat ik vaak de vraag krijg waar ik iets gekocht heb. Een affiliatelink wil trouwens zeggen dat ik een klein percentage krijg als je via zo’n link iets koopt. Het kost je niets extra’s, maar zorgt ervoor dat ik mijn blog in de lucht kan houden. 

Niet van alle spulletjes kon ik exacte links vinden, in dit geval staat er een vergelijkbaar product gelinkt. Daarnaast deel ik ook wat andere spulletjes die goed zouden kunnen passen in het koffertje, maar ik zelf niet heb aangeschaft. Zo hoop ik je genoeg inspiratie te geven om zelf ook aan de slag te kunnen gaan. 

Sensory regenboog koffertje met rijst

Inhoud:

Het koffertje kan dienen als bak om in te spelen, hoewel ik daar liever een grote ovenschaal voor gebruik. Een ovenschaal geeft net wat meer ruimte. Je kunt natuurlijk ook een echte mooie houten sensory bak gebruiken als je deze bezit. 

Regenboogrijst maken

De regenboogrijst maakte ik zelf. Dat deed ik door wat rijst in een ziplockbag te doen met een scheutje azijn en een druppel kleurstof. Even shaken en daarna laten drogen op een ovenschaal. Ik gebruikte ongeveer 75 gram rijst per kleur. 

Alternatieven die ook leuk zijn om in een ruimte setje te stoppen.


Hoe ermee gespeeld wordt, weet ik nog niet. Ze krijgen de setjes in mijn kraamtijd. Zodat ik terwijl zij spelen rustig de baby eten kan geven. Ik schrijf deze blog terwijl ik nog niet bevallen ben. Dus voor mij is het nog even afwachten of dit setje leuk gevonden gaat worden. Ik denk dat er genoeg mogelijkheden mee zijn. Want je kan de lola buisjes vol schepen of de rijst er doorheen laten lopen, ook kan je met een pincet de regenboog schoenen uit de rijst vissen bijvoorbeeld.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.