sensory eenhoorn koffertje

Ter inspiratie deel ik wekelijks een sensory koffertje dat ik gemaakt heb voor mijn kinderen. Deze week deel ik de inhoud van het sensory eenhoorn koffertje met kinetisch zand. 
In totaal heb ik 4 sensory koffertjes en 2 eierdozen gemaakt.  Ideaal voor de dagen waarop ik geen inspiratie heb voor sensorische activiteiten. 


Zoals ik al schreef heb ik naast het sensory eenhoorn koffertje met kinetisch zand nog meer koffertjes gemaakt. Een aantal staan al uitgewerkt op mijn blog. 

De andere koffertjes die ik gemaakt heb zijn de volgende: 

In de koffertjes zitten spulletjes die het spelen met sensorisch materiaal bevorderen. Het merendeel van het materiaal had ik gewoon thuis liggen. Ik wilde het voor mezelf redelijk low budget houden. Ik deel de lijst met spulletjes in het koffertje daarom enkel ter inspiratie. En wil je vooral laten zien dat je met spulletjes die je thuis hebt liggen al een heel leuk sensory setje kunt maken.

Toch deel ik ook van alles een affiliatelink, zodat je eventueel precies hetzelfde kunt kopen. Dit doe ik ook omdat ik vaak de vraag krijg waar ik iets gekocht heb. En hoewel ik altijd graag vragen beantwoord, is het net zo handig als deze info gelijk beschikbaar is. Een affiliatelink wil trouwens zeggen dat ik een klein percentage krijg als je via zo’n link iets koopt. Het kost je niets extra’s, maar zorgt ervoor dat ik mijn blog in de lucht kan houden. 

Niet van alle spulletjes kon ik exacte links vinden, in dat geval staat er een vergelijkbaar product gelinkt. Daarnaast deel ik ook wat andere spulletjes die goed zouden kunnen passen in het koffertje, maar ik zelf niet heb aangeschaft. Zo hoop ik je genoeg inspiratie te geven om zelf ook aan de slag te kunnen gaan. 

Sensory eenhoorn koffertje met kinetisch zand

Ik maakte dit koffertje voor Zusje, omdat ze gek is op eenhoorns en roze. Toen ik het haar gaf vond ze het geweldig. Ze ging direct aan de slag. En het gaf mij de rust om onze zoon een flesje te geven. Het koffertje was, wat dat betreft echt een lifesaver. Het enige nadeel was dat het zand niet netjes in de bak bleef. Maargoed even stofzuigen en het is opgeruimd.

Wil je meer van dit soort ideeën zien, dan raad ik je aan om ook een kijkje te nemen op mijn instagram. Daar deel ik bijna dagelijks wel speeltips. Ik hoop je daar te zien!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.