sensory brandweer koffertje met rijst

Deze week deel ik het sensory brandweer koffertje met rijst. Ter inspiratie deel ik wekelijks een sensory koffertje dat ik gemaakt heb voor mijn kinderen, voor tijdens mijn kraamperiode. Zo kunnen zij lekker sensorisch spelen terwijl ik de baby even eten geef. Er zullen genoeg dagen tussen zitten waarbij ik overprikkeld ben en geen fut meer heb om een nieuwe activiteit te bedenken. Dan is zo’n koffertje een echte uitkomst. 


Deze week staat het thema brandweer centraal. Brandweer omdat mijn zoontje gek is op alles wat met de brandweer te maken heeft. Ik gok dat hij dit dan ook geweldig zal vinden. 

In het koffertje van vandaag zitten spulletjes met het thema brandweer. Het merendeel had ik gewoon thuis liggen en heb ik dus niet speciaal gekocht hiervoor. Ik vind het altijd een sport om zo goedkoop mogelijk hele leuke dingen op tafel te zetten voor de kinderen. 

Ik deel de lijst met spulletjes in het koffertje echt ter inspiratie. Je hebt zelf vaak genoeg in huis wat je in een sensory setje kunt gebruiken.

Van alle producten in het koffertje deel ik ook een affiliatelink. Dit omdat ik vaak de vraag krijg waar ik iets gekocht heb. Een affiliatelink wil trouwens zeggen dat ik een klein percentage krijg als je via zo’n link iets koopt. Het kost je niets extra’s, maar zorgt ervoor dat ik mijn blog in de lucht kan houden. 

Niet van alle spulletjes kon ik exacte links vinden, in dat geval staat er een vergelijkbaar product gelinkt. Daarnaast deel ik ook wat andere spulletjes die goed zouden kunnen passen in het koffertje, maar ik zelf niet heb aangeschaft. Zo hoop ik je genoeg inspiratie te geven om zelf ook zo’n koffertje samen te kunnen stellen. 

Sensory brandweer koffertje met rijst

Inhoud:

Het koffertje zelf gebruiken we niet als bak om in te spelen. Dat zou natuurlijk wel kunnen, maar ik vind het zelf wat te klein. Ik gebruik er liever een grote ovenschaal voor, dan is er net wat meer speelruimte.

Zelf rijst maken

De vurige rijst maakte ik zelf. Dat deed ik door wat rijst in een ziplockbag te doen met een scheutje azijn en een druppel kleurstof. Ik gebruikte enkel de kleuren rood en oranje. Even shaken en daarna laten drogen op een ovenschaal. Daarna de kleuren door elkaar gooien en tot slot in een glazen potje gestopt. Ik gebruikte ongeveer 200 gram rijst van iedere kleur. 


Hoe ermee gespeeld wordt, weet ik nog niet. Ik schrijf dit namelijk in januari. De kinderen hebben de setjes nog niet gekregen als ik dit schrijf. Ik zal deze post aanpassen nadat ze ermee gespeeld hebben en ik weer wat tijd krijg voor het bloggen. Wanneer dat precies zal zijn weet ik niet. Wil je eerder weten hoe ermee gespeeld wordt, volg me dan op instagram. Daar ben ik vrijwel dagelijks actief. Ook deel ik daar nog veel meer speeltips. Ik hoop je daar te zien!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.