sep 172020
Sensopatisch spel: winterhuisjes in scheerschuim

Gisteren was het precies nog 100 dagen tot kerst. Ik hou van kerst. Niet van de familieverplichtingen die erbij komen overigens. Maar wel van de sfeer, het warme binnen zijn, de liedjes en eigenlijk alles eromheen. En dit sensopatisch spel: winterhuisjes in scheerschuim past eigenlijk helemaal binnen de kerstsfeer.


Sensopatisch spel: winterhuisjes in scheerschuim

Benodigdheden:

Ik gebruikte de winterhuisjes van de kerstactie van de Albert Heijn van vorig jaar. Spoot een plastic deksel onder de scheerschuim en zette een emmer water klaar. De huisjes zette ik in de scheerschuim en zo leek het wel een winterslandschap. 

Samen met Zusje mocht Meneertje aan de slag met het schoonmaken van de huisjes en het ontdekken van de scheerschuim.
Het schoonmaken van de huisjes was meer een bijzaak. Het kliederen met de scheerschuim vonden ze beide geweldig. 

Zusje proefde weer van alles en mocht je dit dus willen doen met een klein eetmonstertje, dan is supervisie dus echt wel nodig. Het lukte me hierdoor ook niet om foto’s te maken van haar spel helaas.

Aan het eind van de activiteit zaten ze werkelijk van top tot teen onder. Daarna hebben ze nog heerlijk samen gespeeld in bad en heb ik de tuin even schoon gesproeid. 
Je kunt deze activiteit ook prima binnen doen als je een kliedertafel hebt of doe het gewoon in de badkamer. Ik vind kliederen buiten gewoon fijner.

En natuurlijk heb je geen winterhuisjes voor de activiteit nodig. Wanneer je simpelweg wat plastic figuurtjes gebruikt zal het spel er niet minder om zijn. 


Sensopatisch spel is onwijs belangrijk voor de ontwikkeling van een jong kind. Er zijn ook heel veel verschillende manieren waarop je het kunt inzetten. Op mijn blog vind je onder andere de volgende activiteiten:


Ik ben alvast aan het uitkijken naar de heerlijke winterse dagen. Houdt jij ook zo van kerst? 

Dit artikel bevat een affiliatelink naar hema.nl Bedankt voor je steun!

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *