Sensopatisch spelen: spelen met baby veilig slijm

Ik was opzoek naar een recept voor baby veilige klei. Het leek me leuk om samen met mijn zoontje te kleien. Zodat hij een nieuwe textuur kon ontdekken en een nieuwe ervaring had.
Een recept dat ik uitprobeerde werd maar geen klei, maar wel heel mooi baby veilig slijm. Het slijm gebruikte we voor sensopatisch spelen.

Bereiding

ingrediënten baby veilig slijm

Ingrediënten
– 1 pakje instant pudding
– 100 gram maizena
– 50 ml. warm water
– Eventueel kleurstof zodat je meer kleuren kunt maken.

Doe het pakje instant pudding in een kom en doe het water erbij. Roer alles goed door elkaar. Als het goed is ziet het er al een beetje slijmerig uit.
Vervolgens doe je de helft van de maizena erbij en roer het samen tot een slijmerig goedje dat niet langer goed te roeren is.
Meng nu beetje voor beetje de overige maizena bij de slijm. Kneed het met je handen. Wanneer je tevreden bent over de structuur van de slijm kun je stoppen met het toevoegen van de maizena. De 100 gram maizena is een indicatie. Je kunt er zoveel aan toevoegen als je zelf nodig vindt. 

Mocht je meer kleuren willen maken is dit een goed moment om een paar druppels kleurstof toe te voegen aan je slijm. Kneed dit ook weer goed door.

Wanneer het slijm klaar is, kun je het gelijk aan je kindje geven om mee te spelen. Blijf er natuurlijk wel bij, je wilt niet dat al het slijm in zijn of haar mondje verdwijnt.

sensopatisch spel: spelen met baby veilig slijm

Het baby veilige slijm is goed geschikt voor sensopatisch spel. Er worden meerdere zintuigen geprikkeld naast het voelen. Ik gebruikte aardbeienpudding en het slijm rook dan ook naar aardbeien. Door meerdere kleuren te gebruiken stimuleer je ook nog eens het zintuig zien.

Meneertje (13 maanden) vond het spelen met slijm erg leuk en heeft wel een aantal keer geproefd. De textuur maakte dat het snel weer uit zijn mond kwam. Zo lekker was het dus niet. Het is baby veilig slijm, wat wil zeggen dat je het kunt proeven, maar eten is niet aan te raden. Je zult dus zelf wel toezicht moeten houden tijdens het spelen.
Na een 5 dagen heb ik het slijm weggegooid, veel langer zou ik het niet bewaren.

Meneertje deed erin kneden en vooral heel veel in drukken. Vond hij heel grappig.

baby veilig slijm

Mijn zoektocht naar baby veilige klei gaat voorlopig nog even verder. Zodra ik deze gevonden heb deel ik hem ook hier. Voor andere sensopatische activiteiten kun je hier op mijn blog kijken of volg mijn bord op pinterest voor nog meer inspiratie.

Veel speelplezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.