sensopatisch spel pompom ijsblokjes

Met dit prachtige weer is een activiteit om wat af te koelen zeer welkom. Nu kun je gewoon een badje buiten neerzetten en dan vermaken de kinderen je prima. Maar ik hou van afwisseling en zo nu en dan een ander spelletje tussendoor. Dus probeerde ik dit keer een sensopatisch spel uit met pompom ijsblokjes.


Pompom ijsblokjes

Voorbereiding:

Ik deed ‘s ochtends wat water en pompoms in de ijsblokjesmaker en zette het in de diepvries. Ongeveer 6 uur later was het goed bevroren en kon ik het gebruiken  voor ons sensopatisch spel.

Ik legde de ijsblokjes voor Zusje (11 maanden) neer en liet haar ontdekken met haar handjes. Dat vond ze super interessant en zoals alle dingen moest het ook geproefd worden. Supervisie is dus echt wel nodig 😉 

Na een tijdje kwam Meneertje (22 maanden) ook even kijken. Ik vroeg hem om de gieter te pakken en er water op te gieten. Dit hoefde ik maar 1 keer te vragen, want met de gieter spelen vindt hij fantastisch. Door het water ging versnelde het smeltproces en kwam er steeds meer bloot te liggen van de pompoms. Dat gaf gelijk ook iets extra’s om te voelen.

Zo hebben we een tijdje met de ijsblokjes gespeeld, tot ze helemaal gesmolten waren. 


Het voelde zelfs een beetje als ons eerste scheikundig experiment. Zien en voelen dat water een vaste en vloeibare vorm heeft, is toch best iets scheikundigs. Hoe dan ook hadden we er veel plezier in en is het zeker een aanrader om een keer te doen. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.