Zo heel af en toe doe ik speciaal een senopatische activiteit met de kinderen. Sensopatisch spelen heeft namelijk heel veel voordelen zoals dat het leidt tot onderzoekend spel. Kinderen gaan vanzelf op ontdekking tijdens het spelen. Dit keer zag ik op pinterest een sensopatische activiteit voor een baby en dreumes met schuim. 


Sensopatisch spel met schuim voor een baby en dreumes

Benodigdheden: Babybadschuim, garde (of mixer), water, duplo poppetjes (of ander plastic speelgoed) en een teiltje of badje

Voorbereiding: Ik gebruikte een teiltje en deed daar een kwart fles badschuim in en ongeveer de dubbele hoeveelheid aan water. Vervolgens begon het mixen met de garde. Helaas was mijn mixer ingepakt en moest het met de hand. Ik denk dat het effect veel groter is, wanneer je een mixer gebruikt. Door het kloppen met de hand ontstaat er schuim.

Ik maakte nog een berg schuim maar voegde er toen wat kleurstof aan toe. Het schuim deed ik in 1 bak en vervolgens voegde ik wat poppetjes toe zodat mijn kinderen ze tussen het schuim uit konden vissen.

Meneertje (21 maanden) vond dit heel leuk en ging direct aan de slag. Zusje (10 maanden) mocht van hem niet mee doen, dus ik deed even later wat schuim in een bak voor haar apart. Ook zij ging direct heerlijk spelen. En zo had ik eventjes 2 hele blije en geconcentreerde kindjes. 

Met Meneertje heb ik de activiteit nog eens herhaald toen het tijd was om te douchen. Ik maakte genoeg schuim om het hele kinderbadje te vullen en zette hem erin en liet hem heerlijk spelen met het badschuim. Hij maakte gelijk mooie kunstwerken met het schuim op de tegels in de douche. Na het spelen heb ik hem afgespoeld en goed ingesmeerd met crème, zodat zijn huid niet helemaal zou uitdrogen. Ik zou dit dus niet doen met een kindje dat nogal een gevoelige huid heeft. 


Met schuim spelen was een succesvol sensopatisch spel voor mijn baby en dreumes. Doe jij wel eens sensopatische activiteiten met jouw kinderen? Laat het me weten in de comments of op instagram.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.