ijsblokjes met bloemen smelten

Hebben jullie het ook zo warm? En er ook zo’n hekel aan om in die hitte ook nog eens een badje op te moeten zetten. Ik wel! Het zweet breekt me al uit bij de gedachte om nu met bijna 30 graden ook nog eens een badje op te moeten zetten. 
Mijn man trapte inmiddels ook niet meer in mijn puppy ogen en dus moest ik iets anders bedenken om af te koelen. Het werd uiteindelijke deze activiteit waarbij we ijsblokjes met bloemen smelten. En hij hielp voor even.

IJsblokjes met bloemen smelten

Benodigdheden:

  • Kwasten
  • Zout
  • IJsblokjes met iets erin (zoals bloemetjes, pompons of plastic diertjes)
  • Bakjes

Voorbereiding:

Samen met Meneertje plukte we wat heerlijk geurende bloemetjes en deze deden we in een ijsblokjesvormpje. Even vullen met water en het ging zo de vriezer in. 
Dit deden we om eerlijk te zijn ruim 2 maanden geleden en ik was de ijsblokjes alweer bijna vergeten. 

Ik deed het zout in wat plastic bakjes en legde de kwasten ernaast. Ik gaf de kinderen wat ijsblokjes en liet zien hoe ze deze konden laten smelten door het zout met de kwast aan te brengen. 

Mijn 1 jarige dreumes doet alles in haar mond en zo ook de kwast met zout. Niet heel goed voor de niertjes dus bij haar haalde ik snel het zout weg en liet haar gewoon met haar handjes en de kwast wat ontdekken.
Je kunt het zeker wel doen met een dreumes of zelfs een baby, maar wees er dan alert op dat ze niet teveel zout binnen krijgen of eigenlijk het liefst niets in hun mond stoppen.

Meneertje hoefde niet meer zo nodig te proeven en ging wel gelijk enthousiast aan de slag met de kwast en het zout. Hij vond het heel mooi om te zien, hoe het ijs weg smolt en de bloemetjes weer zichtbaar werden. 


Eerder deelde ik al de volgende activiteiten om lekker met je dreumes, baby of peuter af te koelen:


Zo hebben we even heerlijk samen afgekoeld met de activiteit ijsblokjes met bloemen smelten. Wat doe jij voor afkoelende activiteiten? Ik lees je reactie graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.