Review Super Rhino!

Kinderspelletjes die ook echt leuk zijn voor volwassenen zijn zeldzaam in mijn optiek. Vaak is zo’n spel wel leuk voor een kind, maar is het meespelen als volwassenen meer voor spek en bonen. Leuk omdat je even echt tijd besteedt met je kinderen samen, maar niet een spel wat je op tafel zet wanneer je alleen met volwassenen speelt. 
Ik ben daarom opzoek gegaan naar spellen die hier een uitzondering op zijn. En het bordspel van deze maand is zo’n uitzondering. Deze Review over ‘Super Rhino!’ staat eigenlijk alleen maar vol lof.


Review Super Rhino!

5-99 jaar, 2-5 spelers, 5 – 15 minuten

Doel van het spel

Het doel is simpel, je moet zo snel mogelijk van je daken af zien te komen.

Verloop van het spel

Om de beurt ga je een nieuwe etage bouwen. Dit doe je door eerst één of twee muren neer te zetten. Je kunt aan de merktekens op de fundering of het dak zien hoe je de muren moet neerzetten. Je zet de muren neer op de markeringen. Vervolgens mag je er een van je daken op leggen.

Leg je een dak neer met een speciaal symbool dan voer je de bijbehorende actie uit. Er zijn de volgende acties:

  • Van richting veranderen: waarmee de beurtvolgorde verandert.
  • Rustpauze: De volgende speler slaat een beurt over.
  • Extra kaart: De volgende speler moet een extra dakkaart pakken voor hij verder mag bouwen.
  • Dubbeldak: Je mag direct nog een dak plaatsen.
  • Super Rino: Je moet super Rino verplaatsen en op het nieuwe super rino teken neerzetten. 

Het spel kan op drie manieren eindigen:

  1. Zodra een van de spelers zijn laatste dak heeft neergelegd. Hij wint direct het spel.
  2. De torenflat valt om. De speler die het kaartenhuis in laat storten verliest. De winnaar is dan degene met de minste daken in zijn handen. 
  3. Alle muren zijn op: Dit is zeer onwaarschijnlijk, maar mocht het gebeuren dan wint iedereen.

Hoe ik denk over het spel

Mijn beide kinderen zijn nog te jong voor dit spel dus we hebben het nog niet samen gespeeld. Maar ik weet nu al dat dit zeker een succes gaat zijn. Het spel spreekt tot de verbeelding en de artwork die gebruikt wordt helpt daar zeker bij. Aan de buitenkant van de muren kun je via het raam binnen kijken bij de bewoners en aan de binnenkant kijk je juist naar buiten, dat vind ik leuk gedaan.

Het spel is bedoeld om te spelen vanaf een jaar of 5. Na wat research online kwam ik erachter dat veel gezinnen het ook spelen met kinderen vanaf 4 jaar.

Tijdens het spelen van het spel merkte ik dat het best lastig was om Super Rhino op de juiste plaats te zetten en dat maakt het uitdagend. Het spel nodigt uit om tijdens het spelen je adem in te houden en enorm te lachen wanneer het flatgebouw instort. 

Dit is echt zo’n spelletje dat je speelt tijdens niet al te serieuze spelletjesavonden. Ik vind het echt een topper en ben heel blij dat ik hem toegevoegd heb aan mijn spellencollectie. 

Is er dan niets negatiefs te bedenken? Misschien dat de kaarten niet helemaal goed vouwen om ze precies op de markering te krijgen. Maar dat is eigenlijk azijnzeiken. 


De conclusie van deze review over Super Rhino! Is dat het een leuk spel is voor jong en oud. Absoluut een aanrader wanneer je kinderen hebt, maar zeker ook als je van niet al te serieuze spelletjes houdt die een saai bezoek kunnen omdraaien tot een leuke spelletjesavond. 

Je koopt Super Rhino! via bol.com of zoals ik gedaan heb via marktplaats tweedehands. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.