apr 102021
Review: Stabilo Woody potloden &  Ik ben een kunstenaar – Marta Altés

Toen ik het boek ‘Ik ben een kunstenaar – Marta Altés’ voor het eerst zag, was ik gelijk verkocht. En ik wilde er een hele passende activiteit bij bedenken. Diezelfde week kocht ik nieuwe potloden voor de kinderen. Ik had gehoord dat Stabilo woody potloden hele goede potloden zouden zijn, dus die wilde ik graag proberen. Ze zouden namelijk prima te gebruiken zijn op een raam of tafel en heel makkelijk weer te verwijderen. Heel goed passend bij het boek Ik ben een kunstenaar.  En zo ontstond deze review: Stabilo Woody potloden & Ik ben een kunstenaar – Marta Altés 


Deze review bevat affiliatelinks naar bol.com. Dat wilt zeggen dat ik een klein percentage ontvang wanneer je via mijn link een aankoop doet. Het kost jou niets extra’s maar is voor mij zeer waardevol.

Op tafel tekenen

Vooraf tekende ik wat cirkels op de tafel. Zodat ze samen kunst zouden maken. Ik las het boek ‘Ik ben een kunstenaar’ voor en vroeg of ze het leuk vonden om op de tafel te kleuren net als het jongetje in het boek. We liepen naar de tafel en ik legde de potloden neer en zei kleuren maar.  Meneertje was nog wel twijfelachtig, want dat mag helemaal niet. Ik deed het zelf daarom maar even voor. En toen was het ijs gebroken en gingen ze heerlijk zelf kleuren op de tafel. 

Review Stabilo woody potloden

review stabilo woody potloden

Het voordeel van de stabilo woody is dat ze heel erg makkelijk weer uit te vegen zijn. Gewoon een doekje nat maken en even afdoen. Dat gaat echt in 1 keer. Je hoeft niet te schuren, schoonmaakmiddel te pakken of wat dan ook. Echt ideaal! Na het kleuren op tafel hebben we het samen geprobeerd en het was echt in 1 veeg schoon.

Je kunt de potloden ook gebruiken op glas, zwart papier of met water als een soort waterverf. Het zijn echte alleskunners en ideaal voor kleine kinderen doordat ze niet breken als je ze laat vallen, het dikke potloden zijn en je het dus heel gemakkelijk af doet. Nu zou ik er niet mee op de muur laten kleuren. Maar een deur, de vloer of tafel durf ik wel aan. 

Ik ben echt fan van deze potloden. De kleur is echt heel mooi fel (behalve op je raam, daar valt de felheid wat tegen) en je hoeft nauwelijks te drukken op de tafel of het papier om er wat kleur vanaf te krijgen. Dat is fijn. 
Je kunt de potloden los kopen of in een pakketje, er zijn 18 verschillende kleuren. Ik raad wel aan om een pakketje met puntenslijper te kopen, want het zijn echt dikke potloden die niet in iedere puntenslijper kunnen. 

Review Ik ben een kunstenaar – Marta Altés

Ik ben een kunstenaar gaat over een jongetje dat een kunstenaar is. Hij ziet overal kunst en maakt ook overal kunst van. Een gat in de muur is noemt hij: Uitzicht op de wereld. Maar zijn moeder begrijpt hem niet helemaal. Zij ziet gewoon een gat in de muur. En in de prenten wordt het snel duidelijk dat zijn moeder af en toe radeloos wordt van de kunstwerken van haar zoon. Het jongetje besluit om zijn moeder op te vrolijken door een verbijsterend mooi kunstwerk te maken. Het kost hem wat zweetdruppels maar hij heeft werkelijk het hele huis omgetoverd tot een werkelijk kunstwerk maar of zijn moeder dat ook zo ziet? 

Het is een grappig verhaal. Leuk om voor te lezen als volwassenen, omdat er ook echt grapjes in zitten die je als ouders wel begrijpt, maar als kind niet zo. De prenten zijn absoluut prachtig, ik hou van de vrolijke kleuren en de manier waarop Marta Altés tekent. 

Mijn kinderen vragen regelmatig om het boek. Meneertje vindt het zo leuk, omdat het jongetje een beetje stout is volgens hem. Je mag namelijk helemaal niet op de muur tekenen en ook niet op de tafel of de deur. 
Wat ook fijn is, is dat het geen hele lange teksten zijn. Hierdoor kun je het ook goed voorlezen aan de wat jongere peuters of de wat oudere dreumesen. Zusje leest altijd liever zelf dan dat ik haar voorlees. Maar ik kan het lezen goed bijhouden met haar geblader en dat vind ik een pluspunt. 
Het boek inspireert om zelf ook eens buiten de lijntjes te kleuren en kunst te maken. 

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *