Review Nuna LEAF

Wanneer ik besluit om een review te schrijven over een product dat niet binnen het onderwerp spelen past, weet je eigenlijk al dat ik er laaiend enthousiast over ben. Zo ook ook over de Nuna LEAF!
Toen meneertje geboren werd besloten we geen wipstoel te kopen. We hadden genoeg plekjes waar hij kon zitten en een wipstoel leek me overbodig. Inmiddels had ik gewild dat we de Nuna LEAF wat eerder hadden gekocht. 

De Nuna LEAF is een wipstoel, maar geen gewone wipstoel. De meeste wipstoeltjes maken een wip-beweging van boven naar beneden. Maar de Nuna LEAF wiegt je baby van links naar rechts door een zacht duwtje te geven tegen de stoel. De wiegbeweging houdt hij dan ongeveer 2 minuten vol.
 Er is een mogelijkheid om de Nuna Wind erbij te kopen. Dit is een motorunit die ervoor zorgt dat de wiegbeweging eindeloos kan blijven duren. 

We hadden bij meneertje gezien dat hij de wipstoel op het kinderdagverblijf heel fijn vond. Maar doordat meneertje refluxachtige klachten toonde (ofwel voedingen met een rotvaart uitspuugde) leek een gewone wipstoel me niet handig. Deze worden namelijk afgeraden voor refluxkindjes. Ik zocht een stoel die voor alle kindjes geschikt zou zijn en kwam uit bij de Nuna LEAF. De prijs hield me aanvankelijk wel tegen om er één te kopen. Hij kost nieuw ongeveer 180 euro.

Ik besloot marktplaats af te struinen en vond er eentje voor 75 euro en we kregen er ook nog de speelboog bij. Super fijn!
We kochten hem toen meneertje 7 maanden was. En hij testte hem als eerste voor ons uit. Hij heeft er heel wat flesjes in gedronken. Nog steeds klimt hij wel eens in de stoel om zijn flesje te drinken of een minuutje te rusten. Als meneertje zijn fles in de stoel drinkt zetten we hem vast vaak met de hendel onderaan de stoel. Dat is wel fijn want als de hendel er niet op staat en meneertje klimt eruit dan willen er nog wel eens valpartijen ontstaan. Toch fijn dat we die kunnen verkomen. 

review Nuna LEAF

Het wiegen hebben we met meneertje niet getest, omdat hij er destijds al wat te groot voor was. We besloten daarop te wachten tot zusje geboren zou worden. Bovendien hebben we hem ook meer voor haar gekocht dan voor hem. Ik voorzag toen al dat er weinig tijd voor urenlang wiegen zou zijn, als ze eenmaal geboren was.

Nu ze er al zo’n 3 maanden is leek het me een mooi moment om de review van de Nuna LEAF te schrijven.
De stoel is echt een uitkomst. De eerste paar weken had zusje heel wat last van krampjes en werd ze vooral rustig door wiegen en lopen. Ook in de Nuna LEAF werd ze wat rustiger. Het enige nadeel was dat ze na de 2 minuten wiegen al vrij snel weer begon met huilen. Om dat probleem op te lossen kun je natuurlijk de Nuna Wind kopen. Dit hebben wij niet gedaan, deze kost nog eens 100 euro en op het moment dat we het overwogen werden de krampjes minder en was het wiegen niet meer noodzakelijk. 

Speelboog Nuna LEAF

Nu zit ze vooral in de stoel om te “spelen”. Dan hebben we de speelboog op de stoel staan en daar kijkt ze dan naar en praat tegen de figuurtjes. Ze probeert ze af en toe te slaan en dan heeft ze de grootste lol als het lukt. De boog is voor mij wel echt een fijne toevoeging. 

Wat ook heel fijn is, is dat er een uitnneembaar kussentje in zit wat er makkelijk uit gaat en goed te wassen is. Je kunt bij grotere ongelukjes ook de gehele hoes uitwassen. Dit is erg fijn en hebben we al een aantal keer moeten doen. 

Nuna LEAF

Zitten er nadelen aan de LEAF? Jazeker, ik vind het jammer dat het wiegen maar 2 minuten duurt en dat de Nuna Wind nog eens 100 euro kost. Ook is het tuigje wat erin zit om je kindje vast te maken vrij gemakkelijk te openen door kindjes. Meneertje kon dit zodra we hem kochten, en toen was hij nog niet zo stabiel om er goed zelf uit te kunnen. 

Toch vind ik de stoel een absolute aanrader. Ik had hem graag eerder willen hebben, nu ik zie hoe heerlijk zusje erin zit. Dat had ik haar broer ook wel gegund toen hij zo klein was.
Mocht je na deze review van de Nuna LEAF enthousiast zijn geworden en hem zelf willen kopen. Je kunt hem onder andere kopen bij bol.com.

Veel plezier!

De link in deze post is een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.