Review muziekcentrum I'm toy

Ik heb weer een pareltje gevonden. Of eigenlijk heeft meneertje een pareltje cadeau gekregen voor zijn eerste verjaardag.  En daarom is het tijd voor een review van I’m toy muziekcenter.

Je hebt leuk speelgoed, gaaf speelgoed en speelgoed waar je zelf het allerliefste mee wilt spelen. Dit muziekcentrum is op dit moment veruit mijn favoriete speelgoed. Gelukkig vind meneertje het ook heel erg leuk. En dus spelen we er heel veel mee. 
Waarom ben ik dan zo enthousiast over I’m toy muziekcentrum?

Review I’m toy muziekcentrum

Met het muziekcentrum ontdekken kinderen verschillende geluiden en leren ze muziek te maken. Hoewel muziek? Ze leren vooral om geluid te maken. 
Het muziekcentrum is voornamelijk gemaakt van hout en bestaat uit maar liefst 9 verschillende muziekinstrumenten. Ik beoordeel ze kort los van elkaar.

muziekcentrum

Xylofoon

De xylofoon is vrolijk gekleurd in de kleuren van de regenboog. Hij is heel stevig dus je kunt er prima op slaan of gaan zitten zoals meneertje meestal doet. Helaas is het geluid niet helemaal wat het moet zijn. De xylofoon klinkt behoorlijk vals. Wanneer ik vader jacob probeer te spelen, klinkt het echt niet zoals het zijn moet. Maar misschien ligt dat wel aan mijn speelkunsten.

Trommel

Wanneer je het hele centrum omdraait vind je een trommel. Er zitten 2 trommelstokken bij. De trommel klinkt precies goed. Er kan dus getrommelt en tv gekeken worden tegelijkertijd. 

Bellen

Ziet eruit als bellen op een stokje met een oranje cirkel eromheen. Klinkt als belletje. Je krijgt wat je ziet, bellen op een stokje.

Sambabal of Marcas

Het stokje met de rode cirkel is een sambabal. Hoewel volgens I’m toy het een marcas is. Ik vind het gewoon klinken als een sambabal. 

Castagnetten

Het stokje met de groene cirkel zijn castagnetten. Er zitten 2 cirkels vast met elastiekjes aan de groene cirkel. Wanneer je hard met het stokje schudt krijg je een klapperend geluid. Ik heb gemerkt dat dit voor kleine kindjes (zeker voor dreumesen) nog te moeilijk is. 

Guiro 

Dit is het blauwe ding. Wanneer je er met een stokje overheen gaat zou er een raspend geluid moeten ontstaan. Ik hoor niet helemaal een raspend geluid. Klinkt gewoon alsof je met een stokje over geribbeld hout gaat. Mijn dreumes snapt het ook niet en gebruikt hem eerder om mee te trommelen. Ik vind dit het meest nutteloze instrument wat erbij zit. Deze had wat mij betreft weggelaten kunnen worden.

Bekken 

De gele cirkel aan een stokje heeft er een bekken op. Daar kun je met een van de meegeleverde stokjes op slaan. Dat klinkt overigens alsof er een harde bel afgaat. 

Triangel

Simpel een triangel. De triangel zit met een touwtje vast, maar kan er nogal snel af. Voorlopig is dat ook het spelletje wat mijn zoontje ermee speelt. Zo snel mogelijk de triangel eraf krijgen. Ik vind het wel jammer dat de triangel er heel gemakkelijk af gaat, maar hij is er ook zo aangezet dus een heel groot probleem is het niet. 

Buisklokken

Verschillende grootte buizen hangen aan een touwtje. Met een stokje kun je er langs gaan en hoor je een mooi klokkenspel. 

Het leuke aan dit speelgoed is, is dat het een aantrekkingskracht heeft bij kinderen van alle leeftijden. Op de verpakking staat dat het geschikt is vanaf 3 jaar, maar wij gebruiken hem dus al volop met onze dreumes. Hij begrijpt nog niet hoe alle instrumenten werken. Op de xylofoon gaat hij zitten en de triangel moet eraf, maar de bekken, de belletjes en de trommel worden gebruikt waarvoor ze bedoelt zijn.
Ik vind het leuk om er samen mee te spelen. Samen muziek maken leuker wordt het bijna niet. Er zitten genoeg instrumenten in om samen mee te kunnen spelen, ook voor kinderen onderling. 

Kortom het muziekcentrum van I’m toy heeft deze positieve review dik verdient. Je kunt dit pareltje kopen bij onder andere bol.com.

Veel speelplezier

Je vindt in deze review een affiliatelink naar bol.com. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.