Review Doomoo Seat

Dit keer geen review over speelgoed maar over de Doomoo Seat. Het is misschien we het meest gebruikte cadeau dat we kregen toen ik zwanger was van meneertje. Een vriendin vond hem onhandig, groots en lelijk en wilde er om die reden vanaf. Daarbij kwam dat haar zoontje er helemaal niet graag in zat. Ze gaf hem daarom aan ons.
Eerlijk ik was in het begin ook niet zo blij met zo’n grote lelijke zitzak in mijn woonkamer. Toch gebruik ik het lelijke ding dagelijks met veel plezier.

Wat is de Doomoo Seat?

De Doomoo Seat is een zitzak voor kinderen. Je kunt hem gebruiken vanaf de geboorte totdat ze een jaar of 6 zijn (of ongeveer 30 kg).
De zitzak zit vol met microkorreltjes, waardoor de zitzak zich vormt naar het lichaam van je kindje. Je kindje kan er heerlijk in liggen of een beetje rechterop zitten. Als je kindje wat groter is kan het gebruikt worden als een normale zitzak.

De Doomoo seat komt met 2 bovenhoezen. Een hoes met een riempje om je baby in vast te leggen en een hoes zonder. Beide kun je uitwassen. Het onderste gedeelte van de zitzak kun je met een vochtig doekje afdoen. Wel zo handig met een spugende baby.

Je kunt er accesoires bij kopen waardoor je er een speelboog overheen kunt doen of er een soort schommelstoel van kunt maken.

Mijn ervaring

Vanaf het begin hebben we de Doomoo Seat gebruikt. Hij staat bij ons in de bank en zo kon onze kleine man al vanaf het begin gezellig bij ons op de bank zitten. Nu is meneertje geboren tijdens de heetste zomer en was het buiten 35 graden. Op die dagen hebben we meneertje niet in de zitzak laten liggen want we ontdekte al heel snel dat hij het daarin heel warm kreeg.

Na een maand of 3/4 zijn we de seat gaan gebruiken als hij zijn flesje kreeg. Hij wilde bij ons niet zo lekker rustig meer zitten en in de zitzak wel. Doordat je de korreltjes in de seat kunt verdelen met je handen, kun je ervoor zorgen dat je baby wat rechterop komt te zitten. Zo hebben we hem gebruikt voor de fles.

Hij krijgt nu hij 9 maanden is nog steeds zijn fles in de Doomoo Seat. Meneertje zit zelfs nog in het riempje, terwijl dat eigenlijk niet meer nodig is. Hij blijft er nu ook alleen maar rustig in zitten als hij zijn fles krijgt, daarna gaat hij al snel flink bewegen. De Seat moet je daarom ook altijd onder toezicht gebruiken. Voor beweeglijke baby’s is de zitzak niet echt geschikt.
We gebruiken hem ook nog als we samen een boekje gaan lezen. Toen meneertje een maand of 6 was vond hij het heerlijk om even te kunnen spelen in de zitzak. Dan lag hij rustig minutenlang te kijken naar plaatjes of met een rammelaar te spelen. Het gaf wat afwisseling naast de plekken op de grond en in de box.

Wat ik heel fijn vind is dat de hoezen gemakkelijk kunt uitwassen. Ons mannetje is nogal een spuger (nog steeds helaas) en de keren dat zijn hele voeding op de zitzak terecht zijn gekomen zijn niet meer te tellen. Een nadeel is wel dat de hoes wel wat vocht doorlaat, waardoor er nu toch al wat vlekken onder de hoes terecht zijn gekomen. Er zal dus vast ook wat spuug bij de microkorrels zijn. Dat kun je helaas niet meer uitwassen.

Ik schreef eerder al dat ik niet zo gecharmeerd was van het uiterlijk van de Doomoo Seat. Wij hebben een blauwe met oranje rits. Vreselijk lelijk vind ik hem. De zitzakken die ik nu op de website heb zien staan zien er gelukkig allemaal een stuk beter uit. De kleuren zijn een stuk rustiger en beter op elkaar afgestemd.

Duurzaam?

Na mijn blog over duurzaam speelgoed kan ik niet anders dan ook wat schrijven over de duurzaamheid. De Doomoo Seat is niet bepaald duurzaam. Zover ik heb kunnen nagaan wordt er bij de ontwikkeling geen rekening gehouden met het milieu. Dat is jammer, maar zolang je hem tweedehands koopt en hem na gebruik een derde leven geeft kun je hem nog redelijk duurzaam maken. Tweedehands zijn ze ook nog eens een stuk betaalbaarder.
Je kunt de zitzak wel gebruiken tot je kindje ongeveer 6 jaar oud is. Dat maakt dat de levensduur vrij lang is.
Wij kregen hem tweedehands en gaan hem voor ons tweede kindje wederom gebruiken.

Tot slot

Wij zijn enorm blij met de zitzak. Meneertje kan er echt even in rusten en ligt er heerlijk in. Ik vind de kleuren nog steeds lelijk en hij staat me ook echt wel eens in de weg. Toch gebruiken we hem dagelijks en de box die een stuk meer plek in neemt gebruik ik lang niet zo vaak.
Ik ben heel benieuwd of onze tweede ook zo blij met de zitzak gaat zijn.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.