Review baby float

Met mijn gezinnetje ging ik op vakantie naar Hof van Saksen (echt een aanrader trouwens).  Ons zoontje werd tijdens de vakantie precies 3 maanden en dat vond ik een prima leeftijd om voor het eerst met hem te gaan zwemmen. Ik ben zelf echt een waterrat en hoop natuurlijk de liefde voor zwemmen een beetje door te geven.
Helaas was hij nog te klein voor een band en het voelde voor mij niet veilig om hem enkel vast te houden.  Ik ging opzoek naar een oplossing en vond de Baby Float. 

De Baby Float is een band die om de nek van je baby gaat. Hij wordt ook wel verkocht onder de naam Baby Swimmer. Hierin drijft je kindje vrij in het water. Je hebt zelf ook je handen vrij om je kindje te wassen of te bewegen.
Ik vond het eerst maar een gek (eng) gezicht om een band om je baby’s nekje te doen. Na het lezen van reviews en bekijken van filmpjes leek het me toch wel leuk.  Ik kocht de band en heb hem op onze vakantie uitgeprobeerd.

Omdoen van de band

Voordat je de band om kunt doen moet je hem eerst helemaal opblazen. Het is wel handig om met zijn tweeën de band uit te proberen. Ik vond het erg lastig om hem in mijn eentje om te doen. Het was veel makkelijker toen mijn man onze zoon vasthield en ik de band om zijn nekje kon doen. De band gaat dicht met 2 sluitingen, voor de veiligheid. Wanneer er eentje open zou gaan, zit de andere nog dicht. Het kan dus niet zo zijn dat de band opeens van zijn nek afglijdt. Het dichtdoen van de sluitingen is zo gepiept, je kunt de sluiting eventueel wat strakker aantrekken.

Ik was vooraf vooral bang dat de band een scherp randje zou hebben. Dit is niet het geval. De band om zijn nek was helemaal niet zo eng als vooraf gedacht. Vooral doordat alles heel zacht is wat rond zijn nek zit en er in binnenrand in zit, waar hij zijn kin op kan laten rusten.

 

 

In het water

Met de band om zijn nekje stapten we het bad in. Onze zoon vond het eerst maar heel gek en moest echt even wennen. Uiteindelijk vond hij het heel fijn want hij kon zijn benen bewegen zoals hij wilde, zelf rondjes draaien en zich afzetten tegen de badrand.
Ik zat naast hem in bad (we hadden een mega groot bad) en was continu met mijn handen in de buurt voor het geval dat er een vloedgolf zou ontstaan (overbezorgde mama).

Met de zwemring was het erg makkelijk om hem te wassen. Soms kom ik tijdens het wassen handen te kort, maar met de zwemring kon ik makkelijk overal bij.  Haren wassen vond ik niet prettig terwijl hij de band om had. Water over zijn hoofdje gieten zorgde ervoor dat er water in de band kwam te staan. Ik heb zijn haren daarom maar niet gewassen terwijl hij de band aan had.

 

Overige voordelen

De website van Baby Float  geeft aan dat door het trappelen je baby ontspant en hierdoor zou hij beter in slaap vallen. Wij hebben hem op verschillende tijdstippen getest en het was inderdaad zo dat hij na het badje snel in slaap viel. Of dit door het trappelen kwam weet ik niet. Zwemmen in een bad is sowieso vermoeiend en mijn mannetje valt sowieso niet heel erg lastig in slaap. Tenzij hij een sprongetje heeft of teveel contact heeft gehad met verschillende mensen. 
Ook schrijven ze op de website dat de zwemband goed is voor de spieren van je baby omdat hij zich gemakkelijk van zijn buik naar zijn rug kan draaien en zich tegen de rand van het bad kan afzetten.

De zwemband kun je gebruiken zodra je kindje zijn hoofdje op kan tillen wanneer hij op zijn buik ligt. Dit is ongeveer vanaf een week of 8, maar in ons geval was dat na 10 weken.

Is de Baby Float/Baby Swimmer een aanrader?

Ja absoluut. Wij hebben er veel plezier aan gehad tijdens onze vakantie. Het is heerlijk om je zoontje te zien genieten en hem zo vrij te zien bewegen. Het was zo fijn om te zien dat hij nu een keer zijn benen op een andere manier kon gebruiken. Hoewel het zwemmen op dat moment erg intensief was, zag je later dat hij heerlijk ontspannen was.
Ik raad hem dan ook zeker aan. Een goed cadeautje om te geven of gewoon leuk om zelf te kopen. 

De links in deze post zijn affiliatelinks naar bol.com. Bedankt voor de steun!

 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.