recensie bezoek het bijzondere bos van beer

Seizoenswisselingen hebben iets magisch. Ze zijn niet in een dag of moment te vangen en soms toch ook wel. Ieder seizoen heeft zo zijn eigen charme. Ik hou enorm van de herfst en de winter, de seizoenen van naar binnen keren. De seizoenen waarin we boekjes lezen met een dekentje om ons heen en vooral dicht bij elkaar. In deze recensie: Bezoek het bijzondere bos van beer, neem ik een kijkje langs de seizoenen in het boek.

In de recensie: Bezoek het bijzondere bos van beer maak ik gebruik van affiliatelinks. Dat wil zeggen dat wanneer je via mijn link iets koopt, ik een klein percentage krijg. Dit kost jou niets, maar is voor mij wel heel fijn.

Recensie: Bezoek het bijzondere bos van beer

recensie van bezoek het bijzondere bos van beer

Bezoek het bijzondere bos van beer is een kijk- en zoekboek met kleine teksten. De teksten zijn geschreven door Rachel Piercey. En de teksten zijn ook nog eens op rijm. De vertaling is gedaan door Jesse Goossens. Vertalen is moeilijk, zeker wanneer de teksten op rijm zijn. Hier en daar zie je dat terug, maar alsnog een subliem staaltje werk van Goossens. En hoewel de teksten heel fijn zijn om voor te lezen, kocht ik het boek vooral voor de prenten. De illustraties zijn afkomstig van Freya Hartas en die zijn prachtig.

In het boek bezoek je het bijzondere bos van beer. Je ziet het bos steeds van seizoen veranderen, beginnend bij de lente en eindigend in de winter. Er valt zo ontzettend veel te zien op een plaat, dat je steeds weer nieuwe dingen ontdekt. Naast iedere plaat staat een stukje tekst op rijm en wat zoek opdrachten. En er valt echt enorm veel te zoeken. De dieren ondernemen van alles, je ziet bekende rituelen voorbijkomen zoals naar bed gaan of de sportdag.

De platen hebben iets dromerigs door het zachte kleurgebruik, waardoor zelfs een regenachtige dag in de herfst er toch magisch uitziet. Op de laatste bladzijden van het boek staat een natuurspeurtocht. Het spoort je aan om naar buiten te gaan en op zoek te gaan naar de dieren, bomen en bloemen die je eerder in het boek zag staan.

Ik vind het boek echt een parel. Mijn kinderen kijken er heel graag in, zowel samen als alleen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.