prentenboekrecensie julian is een zeemeermin

 Ik wilde de prentenboekrecensie: Julian is een zeemeermin, eigenlijk plaatsen toen ik meedeed aan de kinderboekenchallenge van Lemniscaat. Maar dat lukte niet wegens tijdgebrek. De challenge zelf slokte een behoorlijk deel van mijn blogtijd op ūüėČ Maar dit boek wilde ik zo graag op mijn blog hebben, omdat het me tot tranen bracht. Dus nu alsnog!

Prentenboekrecensie: Julian is een zeemeermin – Jessica Love

Julian is een jongetje dat gek is van zeemeerminnen. Wanneer hij 3 zeemeerminnen in de metro ziet, droomt hij dat hij zelf ook een zeemeermin is. En thuis verkleedt hij zich als zeemeermin. Met een bloementooi gemaakt van de planten op zijn hoofd en een gordijn als prachtige zeemeerminnenjurk. Wanneer oma uit de douche komt en Julian verkleed als zeemeermin ziet, kijkt oma haar kleinzoon aan. De blik is moeilijk te lezen en laat Julian een beetje vertwijfelend achter, terwijl hij zichzelf in de spiegel bekijkt. Tot oma terugkomt en hem een parelketting geeft. Zonder woorden is het duidelijk dat oma Julian accepteert zoals hij is. 

Een waanzinnig mooi boek, zonder al te veel woorden. De prenten vertellen het verhaal. En de prenten zijn zo vrolijk, dromerig en kleurrijk. Een boek over gender op kinderniveau, met de boodschap dat je mag zijn wie je bent. 


Andere mooie prentenboeken op mijn blog kun je hier vinden:


Peuteractiviteit: zeemeerminnen poppetjes maken met play-doh. 

Met play-doh maakte ik zeemeerminnenvinnen (mooi scrabblewoord ;)) aan de playmobil poppetjes vast. Heb je een kleuter dan kan je kindje dit vast ook zelf, maar voor mijn peuter was die uitdaging nog wat te groot. 

De vinnen mochten versierd worden met schelpen en glitters. Meneertje koos eigenlijk voor enkel de schelpen. Dat vond hij mooi genoeg en ik geef hem geen ongelijk ūüėČ 

prentenboekrecensie julian is een zeemeermin

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.