prentenboekrecensie julian is een zeemeermin

 Origineel plaatste ik dit blogartikel toe ik de tweede keer mee deed aan de kinderenboekenchallenge van Lemniscaat. Vandaag pik ik hem eruit als klassieker op komst. Want voor mij is ‘Julian is een zeemeermin’ nu al een klassieker, een boek dat ik over 10 jaar nog uit de kast zou kunnen halen. Dus plaats ik de prentenboekrecensie: ‘Julian is een zeemeermin’ met een prentenboekactiviteit vandaag gewoon opnieuw. Wel herzien uiteraard.

In dit artikel maak ik gebruik van een affiliatelink. Dat wilt zeggen dat als je een aankoop doet via mijn link, ik een klein percentage krijg. Het kost jou niets extra’s maar is mij wel veel waard.

Prentenboekrecensie: Julian is een zeemeermin – Jessica Love

Julian is een jongetje dat gek is van zeemeerminnen. Wanneer hij 3 zeemeerminnen in de metro ziet, droomt hij dat hij zelf ook een zeemeermin is. En thuis verkleedt hij zich als zeemeermin. Met een bloementooi gemaakt van de planten op zijn hoofd en een gordijn als prachtige zeemeerminnenjurk. Wanneer oma uit de douche komt en Julian verkleed als zeemeermin ziet, kijkt oma haar kleinzoon aan. De blik is moeilijk te lezen en laat Julian een beetje vertwijfelend achter, terwijl hij zichzelf in de spiegel bekijkt. Tot oma terugkomt en hem een parelketting geeft. Zonder woorden is het duidelijk dat oma Julian accepteert zoals hij is. 

Een waanzinnig mooi boek, zonder al te veel woorden. De prenten vertellen het verhaal. En de prenten zijn zo vrolijk, dromerig en kleurrijk. Een boek over gender op kinderniveau, met de boodschap dat je mag zijn wie je bent. Ik vind dit boek echt fantastisch. Wij hebben het niet in ons bezig, maar heb het al een keer of 3 geleend bij de bibliotheek en dat zegt wat.


Andere mooie prentenboeken op mijn blog kun je hier vinden:


Peuteractiviteit: zeemeerminnen poppetjes maken met play-doh. 

Met play-doh maakte ik zeemeerminnenvinnen (mooi scrabblewoord ;)) aan de playmobil poppetjes vast. Heb je een kleuter dan kan je kindje dit vast ook zelf, maar voor mijn peuter was die uitdaging nog wat te groot. 

De vinnen mochten versierd worden met schelpen en glitters. Meneertje koos eigenlijk voor enkel de schelpen. Dat vond hij mooi genoeg en ik geef hem geen ongelijk 😉 Je kunt natuurlijk ook glitterstenen of kraaltjes gebruiken voor het versieren van de vinnen.

Dit artikel plaatste ik origineel op 17 juni 2021 en is herzien op 24 juli 2022 en op 3 januari 2023

prentenboekrecensie julian is een zeemeermin

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.