prentenboek van de maand

Uitgeverij Lemniscaat heeft iedere maand een prentenboek van de maand. Een prentenboek uit de collectie van Lemniscaat dat je die maand koopt voor een kleiner prijsje. Meestal 10 euro, maar soms iets duurder. 

Ik ben enorm fan van de collectie van Lemniscaat. Ze hebben zoveel mooie boeken. En ik gebruik de prentenboek van de maand actie, dan ook regelmatig om onze boekenkast te vullen. Ik kijk iedere maand even welk boek nu weer het prentenboek van de maand is, zodat ik kan beslissen of ik het boek wil voor een kleiner prijsje. Meestal zijn de boeken afgeprijsd van 14,99 naar 10,-.

Het leek me handig om het overzicht ook op mijn site te hebben staan. Ik deel daarom de prentenboeken van de maanden die nog over zijn in 2022. Het leek me niet nuttig om Januari en Februari ook nog te delen 😉 


Prentenboek van de maand – Kalender 2022

Maart

Waar is grote broer – Linde Faas

Het verhaal gaat over een verlegen kikkertje dat nog nooit uit zijn bloem is geweest. Op een dag is hij zijn grote broer kwijt en moet hij de grote wereld om hem te zoeken. Hij ontdekt dat alle wezens waar hij zo bang voor was, helemaal niet zo eng zijn.  

April

Ik ben een tijger – Karl Newson

Dit verhaal gaat over een eigenwijze muis die zonder twijfel zeker weet dat hij een tijger is. Hij is zo zeker van zichzelf dat hij alle dieren weet te overtuigen dat hij een tijger is. Met illustraties van Ross Collins.

Mei

Mijn eerste vogelboek – Zoë Ingram

Een boek voor de kleine natuurliefhebbers. Je vindt er de vogels die je het vaakst in de tuin, stad of park tegenkomt. Denk hierbij aan het pimpelmeesje, de spreeuw of de doodgewone duif. Met grote illustraties en fijne weetjes.

Juni

De fijnste plek van de wereld – Petr Horácek

Op de top van de heuvel zit Haas met zijn konijnenvrienden. Hij vraagt zich of of dit de fijnste plek van de wereld is. Haas twijfelt en gaat op reis de hele wereld rond opzoek naar een betere plek. Hij komt op de mooiste plaatsen, maar ontdekt dat de fijnste plek van de wereld is waar je vrienden zijn.

Juli

Er ligt een krokodil onder mijn bed! – Ingrid & Dieter Schubert

Een meisje ontdekt een krokodil onder haar bed. Ze is niet bang, maar vindt het leuk. Ze begint de krokodil met een hoepel te temmen en zo ontstaat er een bijzondere vriendschap.

Augustus

Joepie joepie – Marijke ten Cate

Joepie joepie is een boek vol bekende kinderliedjes. Een boek voor de kleintjes om samen bekende kring-, klap- en spelletjesliedjes te zingen. Denk hierbij aan ‘Zakdoekje leggen’ of ‘Heb je wel gehoord van de Zevensprong’.

September

Kijk mijn letter – Annie Makkink en Ingrid & Dieter Schubert

Kijk mijn letter is bedoeld om kinderen de letters te leren. In het boek staan alle letters van het alfabet en nog eens veertien andere lettercombinaties. Bij iedere letter staat een rijmpje waarin de letter (of klank) terugkomt.

Oktober

Speur poep en andere spannende sporen – Andy Seed

Als je goed oplet, kan je overal sporen vinden. Dit boek helpt je om te ontdekken wat voor sporen er zijn. Een boek voor de natuurliefhebber en de onderzoeker.

November

Meneer Boe! – Joyce Dunbar

Het verhaal gaat over een kat genaamd Meneer Boe, die niets liever doet dan iedereen laten schrikken. Tot hij op een dag wakker wordt en niet meer zo speels is als vroeger, dan heeft zijn baasje een verrassing. De illustraties komen van Petr Horäcek.

December

Een ster voor iedereen – Evelien Jagtman

Beer kijkt iedere nacht naar de sterren. Op een avond gebeurt er iets vreemd. Er valt zomaar een ster uit de lucht. Beer laat de ster aan al zijn vrienden zien. Dan ontdekt hij dat de ster steeds mooier wordt als meer dieren hem bewonderen. Wat kan hij nu het beste doen? Een verhaal over vriendschap en delen.


Een aantal prentenboeken lijken me echt fantastisch om in onze boekenkast te hebben. De prentenboeken van de maanden maart, juli, september en december staan alvast op het lijstje om in de desbetreffende maand te kopen.
Welk boek lijkt jou leuk? Laat het me vooral weten in de comments.


Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.