lentekriebels

Sensory activiteiten zijn echt bij uitstek activiteiten die je aan boeken kunt koppelen. Door wat kleine aanpassingen zoals de kleur of attributen, maak je een sensory activiteit zo passend bij een boek. Vandaag deel ik daarom de recensie over het prentenboek Lentekriebels en een sensory activiteit die daarbij past. 

Deze recensie bevat affiliatelinks. Dat wilt zeggen dat ik een klein percentage ontvang wanneer je iets aanschaft via mijn link. Kost jou niets extra’s en is mij veel waard. Mocht je hier meer over willen weten, lees dan de disclaimer.

Recensie Lentekriebels – Sean Taylor, Alex Morrs & Cinyee Chiu

Lentekriebels. Vogels zingen. Kikkers kwaken. Bijen zoemen. De lente laat zich overal horen! Ze is vol nieuw leven! Lees hoe de natuur na de winter wakker wordt en ontdek hoe mooi de lente is! –

Achterkant boek

Het boek gaat over een vader die samen met 2 dochters gaat werken in de tuin. Ze raken afgeleid door al het moois in de tuin. Zo gaan ze samen op ontdekkingsreis in de tuin. 

prentenboek lentekriebels

Ik vind het een prachtig boek. De illustraties komen van Cinyee Chiu. En deze illustraties zijn kleurrijk en vrolijk. Het boek staat vol leerzame informatie, maar is ook leuk om voor te lezen. De balans tussen een verhaal en leerzame informatie is precies goed. Niet te informatief, waardoor het saai wordt. Daarin hebben Sean Taylor & Alex Morss goed hun best op gedaan. Achterin het boek staan wel pagina’s vol informatie over de lente. Leuk om te lezen als je kinderen wat ouder zijn. Mijn peuters vonden daar niet zoveel aan. Maar vonden het verhaal wel heel leuk. Ze waren zo enthousiast dat ze zelf ook op onderzoek uit wilde in de tuin. En dat was dan ook precies wat we gingen doen. 

Lentekriebels en sensory activiteit 

Nadat we het boek Lentekriebels hadden gelezen gingen we aan de slag met het planten van wat bloemzaadjes. We hadden nog wat bloementuintjes van de AH-actie staan en zelf nog een hoop zonnebloemzaadjes. Ideaal om te gebruiken. 

We begonnen met het maken van de grond, door water bij de schijfjes te doen. Daarna zaaiden we de bloemen en konden we gaan wachten tot de plantjes gingen groeien. Super leerzame activiteit. En heel goed passend bij het boek lentekriebels. Waarin alles ook begint met groeien en de kinderen ook gaan zaaien. 

De echte sensory activiteit kwam daarna. Daarvoor hadden we wat aarde nodig en wormen. Geen echte wormen, want met dieren spelen doe je niet. Dus maakte ik nepwormen. In 2 kleuren. Dit is niet meer dan noedels of spaghetti koken met kleurstof in het water. Ik liet meneertje de kleur kiezen, hij koos voor rood en groen. Dus hadden we rode en groen wormen. 

Deze deed ik in een bak met een hoop aarde er overheen. Ik stopte er ook nog wat blauwe druifjes in en zette er een mini gietertje met wat water bij. 

Meneertje ging gelijk aan de slag met het maken van een heerlijk moddersoepje. Met een houten pincet viste hij de wormpjes eruit. Zo vermaakte hij zich minutenlang. Hij ging echt op ontdekking uit. Zo ongelooflijk leuk.

Doe jij wel eens een sensory activiteit bij een boek? Zoja ik lees graag welke in de comments.

lentekriebels pin

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.