moppereend

De prentenboek activiteit van vandaag gaat over Moppereend. Moppereend was het prentenboek van het jaar 2020 en heel eerlijk het boek kan eigenlijk niet toepasselijker zijn. 


Moppereend Joyce Dunbar & Petr Horacek 

Het boek gaat om een eend die moppert want de vijver was opgedroogd, dus kon ze niet zwemmen. Ze gaat langzaam al haar vrienden af en is daar een echte partypooper, waardoor er langzaam een hele grote zwarte wolk boven haar hoofd verschijnt.  
Meneertje en Zusje mochten daarom de wolk van Moppereend namaken. 

prentenboek activiteit moppereend

Benodigdheden:

  • Verf
  • Water
  • Bakjes
  • Watten
  • Papier
  • Lijm
  • Optioneel zelfklevend kaftpapier

Ik tekende vooraf een wolk op papier voor Meneertje (2,5 jaar). Voor Zusje (1,5 jaar) knipte ik een wolk uit zelfklevend kaftpapier en plakte deze vast met de plakkende kant naar buiten op een stuk papier. 

Meneertje mocht de watten zelf op de wolk lijmen. Zusje kon ze er gewoon op duwen, lijmen is nog wat te lastig voor haar. Toen de wolk helemaal af was moest hij natuurlijk gekleurd worden.

Door een klein beetje verf te mengen met een hele hoop water was het water gekleurd. Met wat schepjes en lepeltjes mochten de kinderen het op de watten scheppen. Het werd echt een heel waterballet op Zusjes tafel, maar leuk dat ze het vond. Meneertje wilde graag alle kleuren proberen en was er toen wel klaar mee 😉 Zo hadden we een donderwolk en een soort regenboogwolk. 


prentenboek activiteit moppereend

Ik heb de kunstwerken van de prentenboek activiteit moppereend na afloop een paar dagen laten drogen boven de verwarming. Maar dit deed ik vooral voor de bovenstaande foto. Want als ik het nog eens zou doen, dan gaat het kunstwerk daarna regelrecht de prullenbak in. Het is nogal een troepje namelijk en nat was hij een stuk mooier 😉 Maar ach het proces is toch belangrijker dan het resultaat.

prentenboek activiteit moppereend

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.