recept play dough en speeltip cupcakes

Talloze keren is mijn eigen gemaakte klei mislukt. Die keer dat het meer slijm was dan klei en helaas ook een aantal keer dat er uiteindelijk schimmel op groeide. Maar uiteindelijk heb ik een recept gevonden waarmee ik hele fijne klei kan maken. Wij gebruiken play dough regelmatig in speeltips of gewoon om de artistieke kant van Meneertje en Zusje te ontplooien.

Daarom deel ik vandaag mijn play dough recept & de cupcake speeltip.


Recept Play Dough

Ingrediënten

100 gram bloem
150 gram zout
200 ml kokend water
2 eetlepels maizena
1 eetlepel kokosolie|
Kleurstoffen

Instructies:

Doe alle droge ingrediënten in een kom. Giet er het water en het olie bij en roer het met een lepel door. Als het mengsel voldoende is afgekoeld kun je het gaan kneden. Mocht het te nat zijn, dan voeg je extra bloem toe. Voeg tijdens het kneden ook de kleurstof toe. 

Mijn ervaring is dat je de play dough ongeveer 3 maanden kunt bewaren.

Speeltip Cupcake

speeltip cupcake

Benodigheden:

playdough, cupcake vormpjes en stokjes. 

Voorbereiding:

Rol een paar balletjes van het playdough en stop deze in de cupcake vormpjes. Stop wat stokjes in de klei en geef de cupcake zo aan je dreumes.

Je dreumes kan nu zelf de stokjes erin en eruit halen. Wedden dat hij dat heerlijk boeiend vind en zo een aantal minuten zoet is. 


Meneertje was druk bezig met het ontwikkelen van zijn fijne motoriek terwijl hij druk bezig was met spelen. Overigens vond hij de bakjes van de cupcake ook heel interessant en toen hij eenmaal de klei uit de bakjes had gehaald, heeft hij nog heel lang gespeeld met de bakjes in elkaar stapelen.

Maak jij wel eens zelf klei of gebruik je gewoon de kant en klaar uit de winkel? Ik ben benieuwd en lees je reactie graag in de comments.

Veel kleiplezier!
Sabine

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.