okt 142019
Speeltip 7: Plakkende muur

De handjes van kinderen plakken bijna altijd (of tenminste bij die van ons wel) en dus gok ik dat ze van plakkende dingen houden. Daarom maakte ik een plakkende muur voor meneertje. En dat vond hij zeker leuk!

Plakkende muur


Je hebt nodig: zelfklevend kaftpapier, washitape, houten dieren of pompons
Geschikt vanaf: 9 maanden

Knip een stuk zelfklevend kaftpapier af en haal de vier hoeken alvast los. Plak de hoeken met de plakkende kant naar je toe tegen de muur/tafel/kast met de washitape. De washitape gebruik je zodat je geen lijmresten op de muur/tafel/kast achterlaat. Wanneer alle hoeken vast zitten haal je de rest van het papier eraf, zodat de plakkende kant aan de buitenkant zit. Zet de zijkanten vast met washitape.

Plak alvast wat dieren (of pompons) op het papier en zet je kindje voor de plakkende muur met een bakje met houten dieren (of pompons). Laat hem nu zelf de dieren eraf halen en weer terug opplakken.

Plakkende muur

Wij gebruikten dieren van goki, omdat meneertje in een fase zit waarin hij dieren fantastisch vind. Je kunt zelf natuurlijk ook hele andere dingen bedenken die je erop kunt plakken.
Ik vroeg af en toe aan hem of hij de leeuw kon pakken en deed dan een leeuw na, waarop hij soms de leeuw daadwerkelijk pakte en zelf ook het leeuwen geluid maakte. Zo leert hij gelijk welke dierengeluiden bij welk dier horen.

De plakkende muur houdt je kindje wel even zoet. Je kunt hem bovendien best een week of 2 laten hangen. Daarna plakt het meestal niet meer zo goed.

Meneertje vond de activiteit zo leuk dat we hem meenamen op vakantie naar Hof van Saksen. Zodat we ook daar een plakkende muur konden maken.

Persoonlijk vond ik dit een van de leukste activiteiten van de speeltiendaagse. Wat vind jij van deze activiteit? Laat je reactie achter in de comments.

Deze post bevat een affiliatelink naar bol.com. Bedankt voor je steun!

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *