contrast kunst

In februari kregen Meneertje (3,5 jaar) en Zusje (2,5 jaar) een broertje. Dat vonden ze geweldig. De eerste week waren ze zo ongelooflijk enthousiast en wilde ze steeds helpen. Maar na een week was Meneertje toch wat teleurgesteld dat hij niet met zijn broertje kon spelen. Hij probeerde kiekeboe maar Broertje keek hem enkel verbaasd aan. Dus hij zei tegen me dat hij zijn broertje heel lief vindt maar graag met hem zou willen spelen. Ik bedacht me dat Meneertje wel contrast kunst voor Broertje kon maken. En zo met hem kon spelen. 


Maken van contrast kunst voor een baby

Je kunt natuurlijk ook prima zelf aan de slag gaan om kunst te maken. Maar het leukste is toch wel om je peuter of kleuter aan het werk te zetten. Hieronder beschrijf ik hoe wij onze contrast kunst hebben gemaakt.

Benodigdheden:

  • Canvas schilderijtje
  • Schilderstape
  • Rode en Zwarte verf
  • Koekjesvormpjes

Stap 1

Plak op het canvas random wat stroken schilderstape. 

Dit deed ik om zo gegarandeerd nog wat wit over te hebben op het canvas. Als meneertje echt actief schildert dan laat hij soms geen enkel stukje onbenut. En dan heb je niet genoeg contrast om het interessant voor je baby te maken. 

Stap 2

Verf de vlakken die zijn ontstaan met rode verf. Laat je peuter lekker verven zoals hij leuk vindt. Haal als je peuter er klaar mee is de schilderstape eraf. Laat het kunstwerk vervolgens even drogen.

Stap 3

Als laatste wilde ik nog wat zwart toevoegen. Zwart geeft meer contrast met wit dan rood, dus zwart mocht echt niet ontbreken. Hiervoor gebruikte we koekjesvormpjes door deze in de verf te dopen en er daarna mee te stempelen.

En wat vindt de baby van deze contrast kunst?

contrast kunst

Het leuke aan de contrast kunst is dat je het bijna vanaf de eerste week al kunt gebruiken. Wanneer je de kunst op ongeveer 20 cm van je baby zet kan hij er al naar kijken. En omdat baby’s vooral contrastkleuren goed kunnen onderscheiden is het dus ook echt leuk om naar te kijken. Ook ideaal voor tummytime, want dan moeten ze het hoofdje omhoog houden om er goed naar te kunnen kijken. 

Mijn baby was echt geobsedeerd door de kunst gemaakt door zijn grote broer. Hij staarde er echt minutenlang naar. En Meneertje was zo trots. Hij had echt een glimlach van oor tot oor, toen hij zag dat zijn kleine broertje minutenlang naar zijn kunstwerk keek. 


Geen zin om met verf aan de slag te gaan. Ik heb printables gemaakt. Gewoon uitprinten en aan je baby laten zien. Je vindt ze hier.


Ik vond het echt genieten om ze zo bezig te zien. Meneertje zo trots en Broertje zo tevreden. Absolute aanrader om te doen. Wil je meer speeltips? Volg me dan vooral ook op instagram of pinterest. Daar deel ik wekelijks wel een aantal speeltips.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.