De afgelopen week was ik heel veel in het zwembad in onze tuin te vinden. Samen met Meneertje en Zusje zwemmen is echt heerlijk, maar ook een beetje vermoeiend als ik eerlijk ben. Ik ben continu bezig met spetteren, de kinderen vooruit duwen, heen en weer bewegen en nog meer spetteren. En hoewel ik dat fantastisch vind, is het ook wel eens fijn om wat relaxter te kunnen doen met dit warme weer.
Ik bedacht daarom deze heerlijke peuter en dreumes activiteit voor in het zwembad. Terwijl zij speelden kon ik een beetje dobberen en hoefde ik enkel op te letten. 


Peuter en dreumes activiteit voor in het zwembad

Benodigdheden:

  • Schepnetje (of schuimspaan)
  • Foamletters (of ander klein drijvend speelgoed)
  • Zwembad
  • Eventueel een zwemband

Ik deed zoonlief in een zwemband zodat hij veilig door het water kon drijven en gaf hem een schepnetje. Ik strooide alle foamletters in het water en vervolgens mocht hij ze eruit scheppen. In het water dreef ook een bakje, waar hij de foamletters vanuit het netje weer in kon doen. 

Doordat hij in de band zat was het lastig om de letters te scheppen en daarom ook uitdagender. Je kunt het schepnet vervangen door een schuimspaan en de foamletters door ander drijvend speelgoed. 

Mocht je geen zwemband hebben dan is het lopend door het zwembad ook heel leuk. Heb je geen zwembad tot je beschikking of echt een klein peuterbadje dan is het net zo leuk om ze uit het kleinere badje de foamletters te laten scheppen.


Wil je nog meer afkoelen? De volgende activiteiten helpen je baby, dreumes of peuter zeker met afkoelen.


Toen Meneertje klaar was met scheppen vond hij het ook wel heel leuk dat de foamletters op het bad bleven plakken. En vanuit de zwemband bleek dat ook best een uitdaging en zo was hij weer een tijdje extra zoet. Super fijn vond ik. En zo hadden we niet één maar twee peuter activiteiten voor in het zwembad.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.