vormpjes sorteren

Af en toe probeer ik wat activiteiten klaar te zetten om tussendoor te doen. Ik stop de benodigdheden dan in een klein kinderkoffertje. Zodat ik het altijd snel kan pakken, wanneer het nodig is. Dat zijn voornamelijk momenten waarop ik zelf even niet weet wat ik met de kinderen aan moet. In het koffertje zitten altijd wat activiteiten die aansluiten bij de ontwikkeling of interesse die ze hebben. En altijd wat materiaal voor activiteiten voor Meneertje (2 jaar) en Zusje (1 jaar), want samen spelen doen ze niet gemakkelijk. 
Deze keer pakte ik het koffertje met wat sorteer activiteiten waaronder vormpjes sorteren.


Vormpjes sorteren

Benodigdheden:

In de knutseldoos van de Hema zitten wat foamvormpjes. Deze gebruikte ik voor de activiteit. Ik plakte 3 verschillende vormpjes op de wasknijpers. De wasknijpers maakte ik vast aan wat cupcakevormpjes. Vervolgens deed ik de overige vormpjes in een klein mandje, zodat Meneertje ze kon gaan sorteren. 

Ik was van te voren heel erg benieuwd of hij zou begrijpen wat hij moest doen. De laatste sorteer activiteit die we deden was er eentje op kleur. En hoewel hij toen een aantal keer goed sorteerde, was hij er ook zo klaar mee. Ik was dus erg nieuwsgierig hoe het dit keer zou gaan. 

Wederom was hij hier zo klaar mee. Het ging wel heel goed. Je zag hem kijken naar het figuurtje en het ging in het juiste bakje. Het ging één keertje mis, maar toen hij met het volgende vormpje bezig was ontdekte hij zelf het foutje en verbeterde zichzelf.

Toch kon het zijn interesse niet lang wekken. Hij zag namelijk dat zijn Zusje iets veel leukers aan het doen was, namelijk muntjes in een spaarpot doen.
Hij ging haar snel helpen en nadat ze klaar was en zelf iets anders wilde doen, heeft hij zelf nog een kwartier gespeeld met de muntjes en de spaarpot. 


Misschien dat hij sorteren niet zo heel leuk vind, maar 1 keer per dag 5 minuten is op een week toch ruim een half uur. Ik vind sorteren belangrijk, omdat het je hersenhelft aan het werk zet die je ook gebruikt voor het oplossen van problemen. Het sorteren is in zekere zin ook het oplossen van een probleem.
Zolang hij er geen gruwelijke hekel aan heeft, blijf ik daarom wel met enige regelmaat een sorteer activiteit aanbieden. 

Wat vindt jouw kindje niet zo heel leuk om te doen? En blijf je het dan ook aanbieden of laat je het dan los? Ik ben benieuwd naar je reactie en hoop hem te lezen in de comments.

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.