pompoms sorteren

De vorige kleuren sorteer activiteit was nog niet zo’n heel groot succes. Maar ik wilde het graag nog een keer proberen. Nu wel met een andere activiteit. En aangezien hij het altijd leuk vindt als ik de pompoms tevoorschijn tover, wilde ik deze graag gebruiken. Vandaar dat we de pompoms sorteren op kleur vandaag.


Pompoms sorteren

Benodigdheden:

pompoms sorteren

Benodigdheden

  • Gekleurde sticker
  • Pompoms in verschillende kleuren
  • Houten pincet of een vleestang
  • Muffintray
  • Houten bakje of iets anders waar je de pompoms in kunt doen.

Ik vulde een kleine houten bak met de pompons in 3 kleuren. Plakte stickers in dezelfde kleuren in de muffintray en legde onze houten pincet neer. Meneertje mocht met de pincet de pompoms verplaatsen van de houten bak naar het juiste vakje in de muffintray.

Heel eerlijk na een kleine 5 minuten was hij er echt wel klaar mee. Kleuren sorteren is gewoon nog niet iets wat hij leuk vindt om te doen. Dat wil niet zeggen dat de activiteit geen succes was. Hij leerde het woordje en de kleur blauw. En het sorteren ging ook echt een aantal keer goed. Dus voor nu vond ik het eigenlijk best wel succesvol. Hij vond het overbrengen met het houten pincet wel heel leuk. Dus dat hebben we daarna in een simpelere versie gedaan. Ik denk dat het geen kwaad kan om hem af en toe uit te dagen, met iets wat hij niet heel leuk vindt of waar hij niet goed in is. De dingen die hij super leuk vindt en heel goed kan, doen we sowieso toch wel. En nieuwe dingen ontdekken, kan alleen door iets uit te proberen. 

Laat jij je kindje wel eens dingen uit proberen, waarvan je denkt dat hij ze niet heel leuk vindt? Ik lees je reactie graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.