peuter activiteit hoogte

De peuter activiteit: de hoogte in, is heel geschikt om de begrippen hoog, laag, hoger en lager. Het is daarmee ook echt een wiskunde activiteit. En als wiskundejuf wilde ik maar al te graag even schooltje met mijn peuterzoon spelen. 


Peuter activiteit: de hoogte in

Benodigdheden:
Blokken & washitape

Heel eerlijk deze activiteit heeft eigenlijk geen beschrijving nodig. Het is zo simpel namelijk. Maar wanneer je een blog hebt, waarop je speeltips deelt dan moet je er natuurlijk wel wat over vertellen.

Wat ik gedaan heb is 3 verschillende hoogtes gemarkeerd op de deur met washitape. Een mandje met blokken neergezet en Meneertje gevraagd om de blokken zo hoog te stapelen als de washitape is. Dat deed hij direct en ging heel goed. Terwijl hij bezig was praatte we over hoog en laag. En vroeg ik hem om de hoogste toren aan te wijzen en de laagste. Puur om zo de begrippen hoog en laag te oefenen.

peuter activiteit hoogte

We hebben de activiteit ook geprobeerd met duploblokken, wat ook prima ging. De houten blokken werkten iets beter, omdat we daar meer verschillende groottes van hadden. 

Ik gok dat we er een kleine tien minuten mee gevuld hebben. En dat het tien minuten duurde was enkel doordat ik vragen stelde aan hem. Anders was hij er denk ik binnen 5 minuten klaar mee geweest. 


Ben je opzoek naar een activiteit om je kindje langer bezig te houden? Dan zou ik deze peuter activiteit: de hoogte in, lekker overslaan. De volgende activiteiten zijn dan misschien beter geschikt:


Ik vond het leuk om met mijn zoontje op een hele simpele manier met mijn vak bezig te zijn. Ik vind het eigenlijk heerlijk om op een spelende manier bezig te zijn met wiskunde. En ik hoop dit enthousiasme ook met mijn leerlingen te kunnen delen.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.