mrt 272021
Paasactiviteit voor peuter: Paashazen van looseparts

Ben jij de paasactiviteiten al moe? Ik nog niet, ik hou zo van de kleuren die pasen met zich mee brengt. Het geeft zoveel vrolijkheid en heel eerlijk daar kon ik wel wat van gebruiken na deze donkere winter. Ik heb zin in mooi weer, in uren buiten spelen en in paaseieren eten. Om de paasstemming goed vast te houden wilde ik ook nog paashazen maken. Paashazen van looseparts welteverstaan!

Paashazen van looseparts

Ik was van plan om de cirkels van grimms te gebruiken als hoofd. En heb daarom op een stuk karton een halve cirkel afgetekend en deze uitgeknipt. Vervolgens tekende ik er 2 konijnenoren op en knipte ook deze uit. Zo had ik een soort template voor paashazen van looseparts gemaakt.

Ik had zelf een voorbeeld gemaakt voor Meneertje. En meneertje wist eigenlijk precies wat hij moest doen. De activiteit verschilt niet zoveel als de hartjes activiteit die we deden bij het boek ‘Raad eens hoeveel ik van je hou’. Dit keer koos ik voor een ander boek met konijnen om Meneertje goed te laten zien hoe een konijn eruit ziet. Ik koos ‘Het verlegen konijntje’ van Caroline Pedler. 

Het boek hielp ook echt met het konijntje maken. Zo kon hij makkelijk afkijken waar de ogen moesten komen etc. De oren werden gevuld met de grapat loose parts en de snorharen maakte we van chenilledraad. Maar eigenlijk kun je gebruiken wat je in huis hebt. 

Recensie: Het verlegen konijntje – Caroline Pedler

Het boek gaat over een konijntje dat gaat verhuizen. Het konijntje is verlegen en durft niet zomaar nieuwe vriendjes te maken. Maar als hij ziet dat de hut van wat andere dieren kapot is, maakt hij een nieuwe voor hen. En zo maakt hij alsnog nieuwe vriendjes. 
Het is gewoon een lief verhaaltje en ik denk dat het voor peuters en kleuters wel herkenbaar kan zijn. Het verhaal hield niet echt de aandacht van mijn zoontje vast en Zusje wilt enkel Coco horen. Maar de illustraties hebben reliëf en dat vonden mijn beide kinderen dan weer wel heel leuk. Lekker voelen aan de bladzijden. 
De illustraties zelf zijn trouwens ook heel mooi en vooral de illustraties maken het boek echt een fantastisch lenteboek. 

paashazen van looseparts

Sabine

Ik, Sabine, ben 32 jaar. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ) en dochter (juni 2019). Het leukste tijdstip van de dag is wanneer er weer tijd is om te spelen. Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's en dreumesen.


Write a Comment

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *