Vandaag is het de laatste dag van 2020 en dat gaan we zonder echt vuurwerk vieren. Nu hou ik sowieso niet van vuurwerk, dus echt missen doe ik het niet. Natuurlijk is het jammer dat er geen mooie vuurpijlen de lucht in gaan, maar ik heb vooral een hekel aan de knallen en hoe bedompt de lucht ervan wordt. Maar de laatste dag van 2020 is wel een feestje en om dat te vieren heb ik een hele leuke vuurwerk activiteit voor mijn peuter bedacht. Geen echt vuurwerk natuurlijk 😉


Vuurwerk activiteit voor mijn peuter

vuurwerk activiteit peuter

Benodigdheden:

  • Toiletrolletje
  • Ballonnen
  • Pompons
  • Tape 

Voorbereiding

Knip  een klein stukje van het grote gedeelte van de ballon af. Trek de ballon over de wc-rol heen en maak een knoopje bij het tuitje. Plak de ballon met tape vast aan het toiletrolletje. En je vuurwerkshooter is klaar. 

Wanneer je wat pomponnetjes in de toiletrol doet, dan aan het tuitje van de ballon trekt en in 1 keer loslaat vliegen de pomponnetjes door de kamer als vuurwerk.  Dat is echt zo leuk! De pomponnetje kunnen echt behoorlijk ver weg schieten of juist heel hoog in de lucht. Het lukte Meneertje al best goed. Heel soms bleven de pomponnetjes steken, maar over het algemeen vlogen ze de door de kamer.

Ik moet eerlijk zeggen dat de foto’s van afgelopen zomer zijn. Toen we nog heerlijk in ons t-shirt konden rondlopen. We gaan de activiteit vandaag absoluut herhalen, omdat hij destijds zo leuk was. 

Zusje probeerde ook te schieten, maar dat lukte nog niet helemaal. Maar ze had ook veel plezier in het erin en uithalen van de pomponnetjes.


We gaan vandaag dus ons eigen vuurwerk maken met onze pomponshooters en misschien dat we nog wat sterretjes aansteken. Het enige vuurwerk dat ik dan weer wel leuk vind en bovendien zelf aan durf te steken. Verder gaan we heerlijk genieten van wat zelfgebakken oliebollen en gaan we wat spelletjes spelen. Wat ga jij doen vandaag?

vuurwerk activiteit peuter

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.