Confettishooter

Clowns & acrobaten is het thema van de kinderboekenchallenge vandaag. Daar moest ik wel even goed over nadenken. Activiteiten genoeg, maar een boek dat bij het thema past vond ik lastiger. Uiteindelijk vond ik ‘Tureluur op avontuur’ in de kast. Een heel mooi boek met allerlei flapjes en trekdingetjes. We maakten er een confettishooter bij.

Tureluur op avontuur – Elzbieta

Tureluur gaat op avontuur met zijn trouwe K’mop. Nadat hij zijn ouders (confettiverkopers) uit heeft gezwaaid, komt hij een boeman tegen. Gelukkig is Tureluur hem te snel af. Hij gaat opzoek naar een eiland en vindt daar een draak. Het is echt een flink avontuur 😉

Het boek is vooral leuk vanwege alle flapjes, trekdingen en uitklapdraak. Echt een mooi boek, dat bij ons inmiddels goed mishandelt is. Peuters kunnen nu eenmaal niet zo zachtjes trekken etc.


Confettishooters

We maakten confettishootersbij het verhaal. We gebruikten wcrolletjes en ballonnen, maar een bekertje is wat steviger. Bekertjes hadden we niet in huis en dit ging prima. Maar ik zou in het vervolg toch een bekertje gebruiken.

Benodigdheden:

  • Toiletrolletje
  • Ballonnen
  • Pompons
  • Tape 
vuurwerk activiteit peuter

Voorbereiding

Knip  een klein stukje van het grote gedeelte van de ballon af. Trek de ballon over de wc-rol heen en maak een knoopje bij het tuitje. Plak de ballon met tape vast aan het toiletrolletje. En je vuurwerkshooter is klaar. 

Wanneer je wat pomponnetjes in de toiletrol doet, dan aan het tuitje van de ballon trekt en in 1 keer loslaat vliegen de pomponnetjes door de kamer als vuurwerk.  Dat is echt zo leuk! De pomponnetje kunnen echt behoorlijk ver weg schieten of juist heel hoog in de lucht.

Dit was de tweede keer dat we de activiteit deden. Ik was eigenlijk vergeten hoe simpel maar leuk dit was om te doen. Zusje was de vorige keer nog te jong. Maar nu kon ze ook echt schieten met de pomponnetjes. Zowel Meneertje als Zusje vonden het vooral heel leuk om mij raak te schieten. Dat vond ik dan weer heel grappig.


De foto’s zijn voornamelijk van zomer 2020, toen we de confettishooters voor het eerst probeerden. Maar op instagram heb ik een reels gemaakt van een recentere versie.

Absolute aanrader om de confettishooters zelf ook een keer te maken.

vuurwerk activiteit peuter

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.