originele cadeaus voor de tweede verjaardag

Vorige week was Zusje jarig en woensdag wordt Meneertje alweer 2. Ik mocht weer verlanglijstjes maken en cadeautjes kopen. En eerlijk gezegd voelde ik me weer even een kind in een snoepwinkel. Want jeetje wat is er toch prachtig speelgoed te koop.
Ik heb ook een aantal cadeautjes erop gezet die hij niet gaat krijgen, maar die zeker wel leuk zijn om te geven. Zo ontstond deze lijst met enkel originele cadeaus voor de tweede verjaardag.

Gonge rivierstenen

Gonge rivierstenen (foto bol.com)

Dit zijn 6 verschillende stenen om op te staan en van steen op steen te stappen. Iedere steen heeft een verschillende hellingshoek, wat het stappen uitdagend maakt. De onderkant van de stenen hebben een rubberen rand, waardoor de stenen niet kunnen wegglijden. 

Wij kochten deze via marktplaats (4 maanden geleden) met het idee om ze te bewaren tot hij jarig was. Dat mislukte. Maar dit is absoluut een aanrader om te kopen als cadeau voor de tweede verjaardag. Koop hem wel tweedehands als je voor duurzaam wilt gaan.

Holztiger dieren

Holztiger eend (foto bol.com)

We zijn hier thuis helemaal weg van de Holztiger dieren. We hebben tijdens de weken dat we binnen moesten zitten in een impulsief moment 10 dieren erbij gekocht. Wie heeft er nog meer van die impuls aankopen gedaan tijdens de coronaperiode? Ik ben vast niet de enige geweest.  Iedere week kregen ze dan een diertje en zo is onze verzameling de afgelopen periode flink gegroeid. Voor zijn tweede verjaardag krijgt hij van Zusje een nieuw diertje. Zusje krijgt ook een diertje van hem voor haar verjaardag. 

Ik schreef eerder al een artikel vol speelideeën om met de holztiger dieren te doen. Er wordt hier enorm veel mee gespeeld. En het eendje gaat inmiddels mee naar bed met Meneertje. Dus absoluut een aanrader om deze dieren cadeau te geven of te vragen. 

Bilibo

Bilibo (foto bol.com)

De bilibo is open einde speelgoed, want je kunt er werkelijk van alles mee. Het lijkt op een schelp en als je wilt is het dat ook. Maar het kan werkelijk van alles zijn, een poppenbed, een helm en wat je kindje maar kan bedenken. Je kunt erin ronddraaien, op staan, sleeen, glijden en nog meer. 

Eerste boomgaard

Eerste boomgaard (foto bol.com)

Ik denk dat mijn zoontje dit misschien wel het leukste cadeau gaat vinden. Wij spelen thuis regelmatig een bordspelletje en hebben een kast vol in de woonkamer staan. Zodra ik er eentje uit haal waar hij mee mag spelen, gaat hij klappen en springen. Ik denk daarom dat hij dit echt fantastisch gaat vinden, bovendien zit er speelgoed fruit als onderdeel van het spelmateriaal. Eerste boomgaard is een spel van HABA uit de serie mijn eerste spellen. De serie bevat allerlei bordspelletjes die je kunt spelen vanaf 2 jaar.

Houten taart

Taart Melissa & doug (foto bol.com)

Een houten taart waarmee hij kan spelen dat hij jarig is of dat we gewoon een taartje gaan eten, lijkt me erg leuk. Hij vindt het namelijk fantastisch om te doen alsof hij thee drinkt of kookt, dus een taart is denk ik een leuke aanvulling op zijn fantasiespel.

We hebben trouwens ook tweedehands AH mini’s op de kop kunnen tikken. Allemaal leuke herkenbare producten om mee te spelen. Deze krijgt hij ook op zijn verjaardag.

Grimms convex concave puzzel

Grimms puzzel (foto bol.com)

Deze puzzel van Grimms vind ik als wiskundejuf echt te gek. Convex concave gebruiken we veel met grafieken. In het nederlands noemen we dat gewoon berg en dal overigens.
Het speelgoed van Grimms vind ik erg mooi en er wordt hier veel mee gespeeld. Op het lijstje van Zusje stonden de prachtige stapelhuisjes, waar inmiddels door beide mee gespeeld wordt. Een mooi item mocht dan ook niet ontbreken op deze lijst. En een puzzel leek me heel fijn voor mijn grote puzzelkoning. Bovendien kun je met de blokken nog veel meer dan puzzelen. Je kunt ze ook gewoon gebruiken om mee te bouwen of als dominostenen.

Crayon rocks

Crayon rocks (foto bol.com)

Crayon rocks zijn geen gewone waskrijtjes. Het zijn waskrijtjes die je peuter alvast laten wennen aan de pengreep. Bovendien zijn ze van Soja gemaakt en komen ze in een katoenen zakje, waardoor het een prima duurzame keuze is.
Leuk om te geven aan iemand die van knutselen en kleuren houdt.

Woeste willem – Geef een pretenboek cadeau

Ieder jaar is er in juni een prentenboek dat voor een heel klein prijsje (2,50 euro of 2 euro) verkocht wordt. Dit om kinderen meer aan het lezen te krijgen. Dit jaar was het prentenboek Woeste Willem geschreven door Ingrid en Dieter Schubert. Een verhaal over een stoere kapitein die bang is om te zwemmen. De boeken kun je enkel in de boekhandel kopen voor dat kleine prijsje, online zul je er helaas meer voor moeten betalen. En je moet niet te lang wachten want als ze op zijn heb je pech en zul je er ook meer voor moeten betalen.


Vorig jaar koos ik enkel duurzame cadeaus uit voor zijn eerste verjaardag. En ook dit jaar staan er flink wat duurzame cadeaus op dit lijstje, maar heb ik ook het inzicht gekregen dat plastic speelgoed ook heel fijn kan zijn. Zeker wanneer er met water gespeeld kan worden. Plastic speelgoed kopen wij tweedehands en dat vragen we ook aan anderen.

Zo komt het dat de originele cadeaus voor zijn tweede verjaardag niet allemaal even groen gemaakt zijn, maar we door tweedehands te kopen toch voor duurzaamheid kunnen kiezen.
Hou jij rekening met duurzaamheid bij het maken van een cadeaulijstje voor je kinderen? Ik lees je reactie graag in de comments.

pin originele cadeaus tweede verjaardag

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.