vrijmarktvondsten

Ik zat terug te kijken op mijn blog en las toen mijn tweedehands vondsten serie en vond dat zo leuk. Ik weet nog hoeveel plezier ik had met het schrijven ervan en hoe leuk het is om te zien wat je bespaard door tweedehands te kopen. Ik wil de serie nieuw leven in draaien en zie het gelijk als een mooie stok achter de deur om het merendeel echt tweedehands te gaan kopen. Vandaag begin ik daarom met onze vrijmarktvondsten. Alles wat ik kocht op de vrijmarkt en ik zet er direct even bij wat ik bespaarde. 

Ik zet er linkjes bij voor het geval je denkt dat moet ik ook hebben en om te laten zien wat ik bespaard heb met deze koop. De linkjes zijn affiliatelinkjes. Ik kon ook niet van alle vrijmarktvondsten hetzelfde producten nieuw vinden, dan heb ik een vergelijkbaar product gelinkt.

Wasgij puzzels

vrijmarktvondsten

Niet perse een vondst door mij en ook niet voor mezelf, maar gekocht door manlief als cadeau voor schoonvader of een andere puzzelfan. We moeten ze wel eerst leggen om te controleren of hij compleet is. 

Pascal betaalde 5 euro voor 2 puzzels. De nieuwprijs is 30,94 we hebben dus 25,94 bespaard.

Puzzels

Puzzels vind ik best wel aan de prijs nieuw. Zeker wanneer je puzzels van merken als janod of djeco koopt. Die merken blijven gewoon heel mooi. Voordeel is dat je die merken ook voor een redelijke prijs verkoopt als je er klaar mee bent. 

De kinderen mochten beide iets uitkiezen. Zusje koos een Frozen puzzel van 50 stukjes, we betaalden er 2 euro voor. Ik vond het nogal veel stukjes, maar ze wilde hem graag. Ze kan dat nog helemaal niet leggen. Dus voor op de groei gekocht. Thuis kwam de grote verrassing. Er zat niet 1 puzzel in, maar 3 stuks. Een puzzel die nog ingekleurd moest worden en eentje van Olaf van 35 stukjes. Die puzzels zijn beide beter te leggen, wat een geluk. 

Meneertje koos een puzzel van mega mindy van 100 stukjes. Ook op de groei, we betaalden er 50 cent voor. Ik kon geen mega mindy puzzel meer vinden. Voor de nieuwprijs ga ik even van 8 euro uit.

Ik koos zelf een puzzel van Janod voor Meneertjes verjaardag. Ik wilde hem graag een puzzel met brandweerauto geven, omdat hij heel graag puzzelt. Hier stond een brandweerauto op. Ik betaalde er best veel voor, maar dat had ik anders ook gedaan dus helemaal prima. Kocht hem voor 7,50. Ik heb hieronder een vergelijkbare puzzel gelinkt.

In totaal dus 10 euro betaald voor 5 puzzels en dit was de nieuwwaarde: 56.23. Ik bespaarde 46,23.

Boeken

vrijmarkt vondsten

Zonder boeken van een rommelmarkt afkomen kan ik bijna niet. Ik koop kinderboeken voor mezelf, aangezien ik ze ook moet voorlezen.

2 bobbi boekjes samen voor 1 euro. Deze hadden we nog niet en ik lees bobbi graag voor. 

1 kijk- en zoekboek ‘waar is de rode helm?’. Ik hou van zoekboeken en dit was de enige die me opgevallen was, dus heb ik hem gekocht voor 1 euro. Een vergelijkbaar zoekboek heb ik gelinkt.

Stoute Hond! van Chris Haughton kocht ik voor 3 euro. Heel blij mee, want ik hou echt van zijn boeken. Ze zijn heel minimalistisch en grappig. Grappig voor volwassenen dan. Dit wordt een cadeautje voor Zusjes verjaardag. Ik betaalde er 3 euro voor. 

Ik heb voor de boeken samen 6 euro betaald en de nieuwwaarde is 49.47. Ik bespaarde dus 43.47.

Spelletjes

Ik wilde dit keer niet teveel spelletjes mee terug nemen. Onze spellenkast is vol, echt overvol. Maar helemaal zonder spelletjes ging ik niet naar huis. Ik kocht monopoly junior voor 2 euro (als cadeau voor op de groei of voor iemand anders) en patchwork voor 1 euro. Patchwork was nog helemaal nieuw, niet eens uitgepakt. Helemaal top. Misschien dat ik het cadeau ga doen of bewaar als cadeau voor onder onze eigen kerstboom. 

De spellen waren samen 3 euro, nieuwprijs 39,98 en bespaarde 36.98 .

Playmobil

Ik zag overal playmobil, maar het lastige was dat ik niet echt kon kijken of er veel dingen miste. Bovendien houden mijn kinderen echt van de kleine prulletjes, en dat zijn vaak de dingen die missen. Uiteindelijk zag ik 1 set met doos en die zag er aardig compleet uit. Ik hoefde er maar 1,20 voor te betalen, maar betaalde 2,00. Want ik wist dat dit al een enorme koop zou zijn. Kindje was blij en ik ook. De nieuwprijs is 50,99 en ik bespaarde daarom 48,99. Hij is nog bijna compleet ook. Ik wilde hem wegleggen voor de verjaardag van Zusje, maar de kinderen waren hier zo enthousiast over dat ze hem gelijk kregen.

Prullen

We hebben ook nog wat prulletjes gekocht. Dingen die de kinderen gewoon leuk vinden. Een plastic tasje en een plastic ezel uit de grabbelton voor 20 cent. We kochten ook nog een olaf voor 20 cent. Toen we thuis kwamen bleek hij te kunnen zingen en ik was helemaal verbaasd toen ik voor dit blogartikel ging opzoeken wat hij nieuw kost. Ik heb minder dan 1% van de nieuwprijs betaald voor dit prulletje. Ik betaalde 20 cent, nieuwprijs 23,95 en bespaarde dus 23,75.

Dit keer eigenlijk geen praktische dingen gekocht, behalve dan een pak pampers voor 2 euro. Ik ging ook voor speelgoed 😉 

In totaal gaf ik 26,40 uit. 

De totale waarde is: 251,56

Ik bespaarde dus: 225,16

Maar bespaarde ik dat bedrag echt? Niet echt natuurlijk. Want ik had nooit een nieuwe frozen of mega mindy puzzel gekocht. En een setje playmobil van 50 euro is zeker geen cadeau voor tussendoor. De boeken van bobbi had ik ook niet nieuw gekocht. Laat staan de prulletjes. Daadwerkelijk bespaarde ik maar 76,50 maar toch een fijne besparing.

Wat waren jouw vrijmarktvondsten? Laat het me vooral weten in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.