Wij gingen een dagje naar het nationale park de hoge Veluwe met onze dreumes en peuter tijdens de herfstvakantie. We zijn graag in de natuur en ik hou enorm van het bos in de herfst dus een uitstapje naar het Nationaal park de hoge Veluwe kon eigenlijk niet missen afgelopen herfstvakantie.


Nationale park de hoge Veluwe met dreumes en peuter

Fietsen

In het park kun je een witte fiets pakken zodat je het park rond kunt fietsen. De fietsen zitten inbegrepen in de toegangsprijs. Een aantal jaar geleden waren we met zijn tweeën in het park gaan fietsen en ik herinnerde me vooral dat ik de fiets vreselijk vond.

Hoewel het dezelfde fietsen waren, vond ik dat dit keer absoluut niet. De fiets stond zeker te laag afgesteld en meer dan 15 km. had ik er liever niet op willen fietsen, maar hij fietste heerlijk licht. Mijn man had toevallig een iets hogere fiets gepakt en vond deze ook heerlijk fietsen. Dus misschien hadden we de vorige keer gewoon pech gehad. 

Iedere fiets heeft een achterzitje en enkele fietsen hebben ook voorop een fietszitje. Voor de kinderen hadden we de fietshelmpjes meegenomen, zodat ze veilig mee op de fiets konden. We hebben de helmpjes van Bobike en die zijn echt super fijn. Absoluut een aanrader, wanneer je opzoek bent naar een fietshelm voor kleine kinderen.

Activiteiten

Je hebt verschillende wildobservatiepunten in het park. Daar kun je heen wandelen of naar toe fietsen. Wij hebben deze dit keer overgeslagen, Zusje lag te slapen en we wilde haar liever niet wakker maken voor 5 minuten kijken. 

Op een centrale plek in het park vind je een grote speeltuin met restaurant. Deze was uiteraard gesloten vanwege corona, maar je kon wel een lekkere kop koffie gaan halen. De speeltuin was wel open en daar hebben de kinderen dan ook heerlijk gespeeld. Meneertje (2 jaar) kon al prima zelfstandig wat speeltoestellen doen, voor Zusje (1 jaar) stond er een speelhuisje waar ze zich met wat eikeltjes prima vermaakte. 

Je vindt op de centrale plek ook museonder, een museum over wat er allemaal leeft op de veluwe. Leuk en leerzaam om te zien. 

We zagen dat vlak naast het museum een belevingsroute waar kinderen verschillende activiteiten kunnen doen. De route was ongeveer 1 km en ook geschikt voor kinderwagens en rolstoelen. Wij sloegen hem over, maar hij zag er erg leuk uit. We wilden graag nog een stukje fietsen in deze prachtige omgeving. 
Het fietsen was dan ook wel het hoogtepunt. Meneertje zat zingend achterop en Zusje lag voornamelijk te slapen.

Het museonder is niet het enige museum, het Kröller Möller museum is het andere museum. Dit staat vol prachtige kunst en is absoluut een bezoekje waard. Omdat het museum niet echt geschikt is voor kleine kinderen hebben we het dit keer overgeslagen. Kröller-Müller Museum

Onderweg kwamen ook nog het jachthuis tegen waar je vooraf een rondleiding voor kunt reserveren. Dat zag er vanaf een afstandje echt prachtig uit.

Er is echt nog veel meer te doen. En voor alle informatie kun je het beste de website van het nationale park de hoge Veluwe zelf even bezoeken.


We zijn ongeveer 3 uurtjes in het nationale park de hoge Veluwe geweest met onze peuter en dreumes. We wilden zelf op tijd naar huis zodat Meneertje ook nog even een dutje kon doen. Maar we hadden ons er zeker langer kunnen vermaken.
Al met al een geslaagde activiteit deze herfstvakantie.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.