Voor Treat Thursday dit keer een muzikale traktatie. Zelf muziek maken is voor kleine kinderen echt iets wonderlijks. Bij mij thuis vinden beide kindjes het geweldig om muziek (lawaai) te maken.

Ik hou niet van eindeloze knutselprojectjes of de avond voor het trakteren nog uren werk, daarom is dit een traktatie die je weken van te voren klaar kunt hebben en je per traktatie nog geen minuut kost. Bijna net zo simpel als alles in een cadeautasje doen. 


Benodigdheden muzikale traktatie

Rijst

2 Papieren bekertjes per traktatie

Doosjes rozijntjes en abrikoosjes (of een andere traktatie die in de bekertjes past)

Lijmpistool

Eventueel: plakband, washitape, lint en stift

Stap 1:

Vul een beker met een doosje rozijntjes en abrikoosjes (of de traktatie naar keuze) en een klein handje rijst. 

Stap 2:

Lijm een lege beker op je zojuist gevuld beker. Dit doe je met de openingen naar elkaar toe. Als je twijfelt of ze goed dicht zitten gelijmd kun je er eventueel wat washitape (of plakband) overheen trekken, zodat het goed dicht geseald zit. 

Eigenlijk is je traktatie nu al klaar. Zoals ik al zei, deze traktatie is echt heel makkelijk. 

De volgende stappen zijn slechts voor de finishing touch.

Stap 3:

Knip 3 stukjes lint af en lijm deze aan de onderkant van je traktatie. 

Je kunt op de bekers ook de verjaardagsboodschap schrijven.

Muzikale traktatie

Wanneer je de muzikale traktatie helemaal af is kunnen de kinderen gaan shaken met de bekers. Het maakt natuurlijk een geweldig kabaal wanneer alle kinderen dat doen. Wedden dat ze dat fantastisch vinden.

Zijn de kinderen er eenmaal mee uitgespeeld, dan kunnen ze de bekers openmaken om daar de doosjes abrikozen en rozijnen verstopt te zien zitten. Zo is er ook wat te smikkelen.


Overigens is dit knutselwerkje ook heel leuk om samen te maken met je oudere dreumes of peuter. In plaats van een lijmpistool zou ik de bekers dichtplakken met schilderstape. 

Ik trakteer graag dingen die lang van te voren klaar kunnen zijn, zoals knijpzakjes, boeken of rozijntjes. Deze traktatie is daar dus perfect voor. Ik ben eigenlijk wel benieuwd wat jij graag trakteert. Ik lees je reactie graag in de comments.

Veel knutselplezier.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.