moederdaglijstje met een knipoog

Gisteren was het moederdag en daarom hoog tijd om eens eventjes op een rijtje te zetten wat je nu allemaal erbij krijgt als je moeder wordt. Een moederdaglijstje met een knipoog 😉


Moederdaglijstje 😉

Tijdmachine

Een tijdmachine waardoor ik mijn koffie of thee altijd koud moet drinken. Die tijdmachine heeft de naam van mijn kinderen. Want naast dat deze ervoor zorgen dat ik dus nooit meer iets warms drink, eet de tijdmachine ook de tijd van het douchen, slapen en relaxen op. Het geeft me overigens ook de skills om snel te kunnen eten. Mocht er ooit een wedstrijd zo snel mogelijk een bord nasi leegeten zijn, dan win ik deze! (Nadat mijn man dit las, zei hij snel dat hij zeker wist dat hij wint. Challenge accepted ;))

Vieze dingen

Een nieuwe kijk op vieze dingen. Spuug in je mond (yes that happened!), met blote handen poep opruimen, ondergeplast worden, teennagels bijten, voorgekauwd eten van een ander herkauwen, zijn zomaar wat voorbeelden die voorbij komen. Waar ik dit 2 jaar geleden nog hartstikke vies had gevonden, is dit nu het nieuwe normaal geworden. Ik vind dingen dus echt niet meer zo snel vies.

Kledingstijl

Een nieuwe kledingstijl. Niet omdat ik nu zoveel dikker ben (hoewel ook dat waar is), maar vooral doordat mijn kleding standaard versiert is door mijn kinderen. Mijn kleding wordt versierd door spuugvlekken, snotjes, onverklaarbare bruine vlekken en duidelijke afdrukken van plakvingertjes. Ik draag het inmiddels met trots.

Radio

Een radio die soms kapot lijkt. Sinds ik moeder ben lijkt het alsof er altijd wel een radio aanstaat. Soms worden er allerlei woordjes op geoefend zoals mama of bal, soms wordt er eindeloos gagaga op herhaald, eendje badje is een favoriet liedje van de dj en het lijkt erop alsof er een beginnend operazanger (helaas falend) ook een radioshow heeft gekregen. Helaas is de uitknop van die radio niet vindbaar. Vaak gaat hij gelukkig rond een uur of 7 ‘s avonds vanzelf uit om ‘s nachts af en toe nog aan te gaan. Het is gewoon een kwestie van je muzieksmaak aanpassen.

Nieuwe interesses

Over muzieksmaak gesproken. Ik kreeg vanzelf een nieuwe interesse in bijzondere muziek en series. De muziek in huis moet namelijk wel kinderproof zijn, zo ook de series en films die we kijken. Dat maakt toch dat ik een grotere waardering ben gaan krijgen voor Mary Poppins, want liever haar dan juf Roos en zo kan ik nog wel even doorgaan.


Zoals ik al schreef is dit een moederdaglijstje met een knipoog, een grote knipoog. Want hoewel het moederschap me dit alles absoluut geeft, laat ik het mooiste weg. Iedere dag mag ik 2 schatjes wakker maken die mij met hun kleine handjes vastpakken, met open mond (en als het even kan tong eruit) een kus geven en iets als mama brabbelen. Meer is er niet nodig om dit moederhart van mij uit elkaar doen klappen van liefde (en dit hele lijstje te vergeten).

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.