sensory sneeuw materialen

Weet je nog dat we tijdens de vorige lockdown een cadeautje kregen van de winter. Dat heel Nederland op het ijs te vinden was en de mooiste sneeuwpoppen op instagram verschenen? Ik denk dat, dat er deze lockdown helaas niet in zit. 
Maar niet getreurd we kunnen binnen ook heerlijk met sensory sneeuw spelen. Ik deel vandaag mijn 6 favoriete sensory sneeuw materialen. De sensory sneeuw materialen zorgen ook voor heel wat minuten speelplezier.  Zodat we toch kunnen doen alsof het koud is en vooral na het spelen lekker warme chocolademelk drinken. 


Favoriete sensory sneeuw materialen

sensory sneeuw materialen

Watten

Geen zin in viezigheid of gedoe. Maak dan een winters tafereeltje met watten. Winterhuisjes erop zetten, wat boompjes erbij en spelen maar. 

Wel zin in een beetje viezigheid. Maak dan wat gekleurd water met een drupje kleurstof en laat je kinderen “sneeuwballen” in het water gooien. Zo kunnen ze zien hoe een wit watje helemaal van kleur  en structuur verandert.

Verpakkingsmais

Verpakkingsmais kunnen dienst doen als sneeuwballen, je kunt er met een klein beetje water een iglo van bouwen of gewoon in water laten smelten net als echte sneeuw 😉

Waar ik het vaak ook voor gebruik is het maken van een soort grabbelton. En met een mooi verhaaltje heb je zo een winterse grabbelton, waar allerlei voorwerpen gevonden kunnen worden onder de sneeuwlaag.

Zout

Spelen met zout kan eigenlijk alleen als je kindjes geen wondjes hebben aan hun handjes. Anders is het niet zo plezierig spelen. Maar ik vind het fijn om te gebruiken als ondergrond in een winters tafereeltje. Ze kunnen zand scheppen en ook leuk is dat het oplost in water. Of je gebruikt het als een soort toversneeuw dat ijs doet smelten. Genoeg mogelijkheden. 

Scheerschuim

Scheerschuim is echt het allerleukst voor lekkere kliederaars. Bij mij komt het enkel buiten op tafel of in de douche tevoorschijn, zodat ik het met water heel gemakkelijk kan wegspoelen. 

Wat huisjes in scheerschuim zetten en je hebt zo een winterdorpje waar heerlijk mee gekliederd kan worden. 

Klei

Klei is mijn absolute favoriet. Met klei kun je zo ongelooflijk veel doen. Een sneeuwpop bouwen, een iglo of echte voetafdrukken maken zoals je in echte sneeuw ook kunt doen. Mijn favoriet en die van mijn kinderen ook!

Rijst

Tot slot rijst. Wat simpele witte rijst en wat speelgoed pinguins zien er snel heel winters uit. Voor peuters heerlijk om met de rijst te scheppen. 


Je kunt nog veel meer bedenken om te gebruiken als sneeuw. Zoals bloem, maizena met scheerschuim of gewoon wat nepsneeuw kopen in de winkel. Hoe dan ook hopelijk heb je veel sensory plezier!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.