halloween klei kit

Had ik al verteld dat Meneertje dol is op kleien. Dat hij het zo leuk vindt dat hij zijn Zusje enthousiast roept en mee de woonkamer in trekt, terwijl hij haar verteld dat we gaan kleien. Dit gaat met een hoop gejuich en een heel blij gezichtje.
Ik maakte speciaal voor hem een Halloween klei kit van play-doh. Ik kan prima zelf klei maken, maar kocht laatst tweedehands een heel groot pakket play-doh en dat echt voor een prikkie. 


Halloween klei kit

Ik stopte het volgende in de kit:

  • Groene, paarse, oranje en zwarte klei
  • Oogjes
  • Chenilledraad in oranje en groen
  • Pompoms in oranje en groen
  • Neppompoenen 
  • Kleine papieren heksenhoedjes die ik zelf van te voren had gemaakt.

Ik deed dit keer alles in een eierdoos. De kleine play-doh potjes passen daar perfect in. Zo kon ik de Halloween klei kit een aantal dagen van te voren klaar zetten.

Nou daar heeft hij me toch een partij leuk mee gespeeld. Zusje mag van mij even niet meer met play-doh spelen, ze eet het iedere keer op. Een tijdje terug ging het goed, maar inmiddels is ze weer vol aan het eten gegaan. Dus zij mocht met wat kleine pompoenen en pompoms spelen. Vond ze overigens helemaal niet erg. Heb je een dreumes die geen klei op eet dan kun je deze activiteit prima doen. 

Meneertje deed de heksenhoedjes op de pompoenen, de pompoenen in de klei. Het chenilledraad werd in de klei geduwd en alle kleuren werden heerlijk gemengd. Dat laatste vind ik overigens vreselijk, maar heb me voorgenomen geen moeder te worden die zegt dat het niet mag. Het mengen van kleuren klei is natuurlijk ook een mooi leermoment. Maar heel eerlijk gruwelijk ik ervan. Rood moet rood blijven en niet bruin šŸ˜‰
Ik ben vast niet de enige die er zo over denkt of wel?
Meneertje heeft sowieso heerlijk gespeeld en daar gaat het om. 

halloween klei kit

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.