leukste lente- en paasboeken

In de woonkamer staat er altijd een boekenmandje klaar, voor wanneer de kinderen zin hebben om te lezen. Ik probeer de boeken in dat mandje altijd een beetje op thema te houden ongeveer 1 keer per maand te verwisselen. Tot vandaag zaten er nog vooral winterboeken in. En hoewel het officieel nog winter is, ben ik wel klaar voor de lente. Heb ik zin in Pasen en dus vulde ik het mandje met de leukste lente- en paasboeken die ik kon vinden.

Leukste Lente- en paasboeken in ons mandje

Dottie’s kuikens – Julie Sykes & Jane Chapman


Gaat over een kip met 6 kuikentjes. Maar al haar kuikentjes zijn kwijt en dus gaat ze, ze zoeken op de boerderij. De kuikentjes zitten soms behoorlijk verstopt, maar gelukkig vindt ze alle kuikentjes op het eind van het boek. 
Ik tel altijd de kuikentjes mee, zodat we gelijk bezig zijn met leren tellen. Leuk verhaaltje wat voor mij echt past in de lente. 

Jij bent een kip – Henk Kneepkens & Jacques Vriens

Tim vindt een kip langs de weg. De kip is ziek en gedraagt zich niet meer als een kip. De kip zegt enkel nog Burp. Tim geeft niet op en probeert van alles om de kip beter te maken. De kip krijgt ook een aantal lessen in kip zijn. Maar niets lijkt te werken. Tot er opeens een haan voorbij komt, deze laat de kip weer heerlijk tokken. 

Het verhaal heeft iets aandoenlijks en is tegelijkertijd ook enorm grappig. Vooral het stukje waarbij Tim de kip lesgeeft in kip zijn is hilarisch. De illustraties zijn heel mooi kleurrijk. Het leuke aan de illustraties vind ik dat Tim een rode hanekam heeft, waardoor hij echt precies bij de kip past. 

Leuke activiteit bij dit boek is zelf een bloemenkip maken

Fogul – Atty van Lenteren


Dit boek is ideaal voor de kleine vogelspotters. Er staan prachtige illustraties in van verschillende vogels. Bij iedere vogel is ook een klein gedichtje geschreven. Echt een fijn boek om vogels mee te kijken, maar ook om gewoon voor te lezen. 

Kijk- en zoekboek Leve de lente – Rotraut Susanne Berner

Een mooi kijk- en zoekboek over de lente. Wij hebben de andere seizoenen van deze serie ook in ons bezit en waardoor je iedere plaat echt herkent en ziet veranderen met de seizoenen. Het park op het einde staat in bloei maar ook in het winkelcentrum is de lente terug te herkennen door de paasversiering en de mensen die niet langer in een dikke winterjas rondlopen. 

De leukste Lente en Paasboeken op ons verlanglijstje

We hebben nog een boel boeken op ons verlanglijstje staan. Ik hoop ze dit seizoen nog te kunnen lenen in de bieb en dan een beschrijving erbij te zetten. 

Welk boek moet volgens jou nog op ons verlanglijstje komen te staan? Ik lees het antwoord graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.