buitenspelen activiteiten voor je dreumes of peuter

Ik ben vollebak aan het genieten van onze tuin. Wij hebben een tuin vol met bloemen, bomen, struikjes en gras. En dat terwijl we niet een mega grote tuin hebben. We vinden het belangrijk om goed te zijn voor de bijtjes en zijn te lui om echt wekelijks te tuinieren. En dus is er in onze tuin genoeg lente praal te vinden om een mooi lente bloemstukje te maken met onze dreumes. 


Lente bloemstukje maken met je dreumes

lente bloemstukje maken

Benodigdheden:

  • Lente praal (oftewel takjes, bloemtjes etc.)
  • Oase (ik denk dat tuinaarde vast ook goed werkt)
  • Bloempot

Voorbereiding:

Ik ging samen met Meneertje (20 maanden) op zoek naar de mooiste takjes in de tuin. Meneertje was gisteren in de tulpen gevallen en helaas waren er een aantal geknakt, deze plukten we daarom maar gelijk. We vonden wat mooie takjes en ik knipte er een aantal af van onze paastak. 

Ik deed wat oase in de bloempot en zorgde ervoor dat de oase goed nat was. 

Vervolgens ging Meneertje aan de slag om alle takjes en bloemetjes in ons bloemstukje te steken. Dat was nog best een uitdaging, want de tulpen waren te slap om erin te steken. Met wat hulp van mij lukte het uiteindelijk toch. 

Nu staat er dus op onze tuintafel een mooi lente bloemstukje van onze dreumes te schitteren. 


Lees ook:


Meneertje en ik vonden het een erg geslaagde activiteit. Ik probeer toch wat vaker speciale activiteiten voor buiten te bedenken, omdat ik merk dat hij soms toch wat verveeld raakt. Zeker nu we eigenlijk nauwelijks nog naar het speeltuintje gaan. Zodra er andere kinderen spelen gaan wij weer terug naar huis. Dat voelt nu vanwege het coronavirus toch niet helemaal goed.

Ga jij nog wel met je kindje naar de speeltuin? Of zit je net als ons voornamelijk in de tuin te spelen? Ik lees je reactie graag in de comments.

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.