kinderboeken challenge

Begin januari stuitte ik via Instagram op de kinderboeken challenge van uitgeverij lemniscaat. Het is de bedoeling dat je iedere dag een kinderboek deelt dat bij het thema van de dag hoort.
Ik wist direct dat ik hieraan mee wilde doen. Kinderboeken zijn een beetje mijn guilty pleasure, ik lees ze namelijk heel graag voor mijn plezier. Nu lees ik veel te weinig, veel te druk met andere dingen en is het des te fijner om de kinderboeken te kunnen voorlezen. Een leuk moment om de eerste 9 op een rijtje te zetten. 


 Dag 1: Nederlands/Vlaamse topper

Nijntje – Dick bruna

Dick bruna heeft maar liefst 124 kinderboekjes heeft hij geschreven. Met nijntje als de meest bekendste en misschien ook wel de de meest schattige. Dick bruna vind ik dan ook echt een Nederlandse topper!

Mijn zoontje is gek van Nijntje of nijne zoals hij haar noemt. Deze mocht dus echt niet ontbreken tijdens de challenge.

Dag 2: Betoverd

Harry Potter – J.K. Rowling 

Harry potter vond ik heel toepassend bij het thema: Betoverd. In meneertje zijn eerste jaar heb ik alle boeken aan hem voorgelezen. Nu hoef ik het niet meer te proberen, daar heeft hij op het moment geen geduld meer voor. Hopelijk gaat hij er zelf later ook zo van genieten. 

Dag 3: favoriete boekenhandel

Winnie the pooh pop up theater book – A. A. Milne 

Mijn favoriete boekenhandel is de kringloopwinkel en daar vond ik dit pareltje. Verder neem ik graag een kijkje bij de boekhandel op ons winkelcentrum de BLZ. 

Het Winnie the pooh pop up theater book is echt heel leuk. Mijn kinderen zijn er nog wat te klein voor. (lees als ze hier zelf mee gaan spelen is alles kapot) Maar af en toe lees ik een bladzijde voor en laat ik zien hoe alle poppen kunnen bewegen in het theater. 

Dag 4: Monsters

De Gruffalo – Julia Donaldson

Een verhaal op rijm over een muis die een monster bedacht genaamd the gruffalo. Heel simpel en favoriet bij mijn dreumes. Bovendien met prachtige plaatjes.

Dag 5: Onderweg

De voorleestrein – Marianne Busser & Ron Schröde

Een boek met allemaal korte versjes en prachtige plaatjes. Alle versjes worden met elkaar verbonden door een paar korte rijmzinnen wat ervoor zorgt dat het boek één geheel is. 

De versjes zijn grappig en vrolijk en ik krijg altijd de neiging om ze half zingend voor te lezen. Dat vindt meneertje overigens erg grappig. 

Dag 6: Superspeurneus

Heb jij misschien olifant gezien – David Barrow

Dit boek van David Barrow is echt heel leuk. Het verhaal is simpel een kind gaat verstoppertje spelen met een olifant. De olifant verstopt zich achter allerlei dingen maar het kind kan hem maar niet vinden.  De olifant verstopt zich zoals een kind zichzelf verstopt, door enkel zijn hoofd te verstoppen. Immers als jij de zoeker niet ziet, kun je onmogelijk gevonden worden toch?

Dag 7: Wijze les

Mees Kees een pittig klasje – Mirjam Oldenhave

Wie beter om wijze lesjes van te leren dan van Mees Kees? Mijn kinderen zijn nog wat te klein voor de verhalen van Mees Kees, maar er ligt alvast een stapel boeken met avonturen en lesjes op hen te wachten. In een pittig klasje leert de klas Mees Kees juist een aantal lesjes. Een boek vol met grappige en herkenbare stukjes.

Dag 8: Puur Natuur

Paddington de tuinman – Michael Bond

Paddington krijgt een eigen stukje in de tuin van familie Brown. Maar tuinieren is niet zo makkelijk als hij had gedacht. Ik vond het verhaaltje bij het thema Puur Natuur passen, omdat je tijdens tuinieren dicht bij de natuur komt. Of de rotstuin van Paddington helemaal puur natuur is durf ik niet te zeggen.

Dag 9: #throwbackthursday

Peter pan – J.M. Barrie

Misschien wel het oudste boek dat op de lijst staat. Absoluut niet het oudste verhaal. J.M. Barrie is een meester in het vertellen van een verhaal. Peter pan spreekt zo tot de fantasie. Niet alleen van kinderen, maar ook van volwassenen. Bovendien is dit zonder twijfel mijn lievelingssprookje. Ik vond het goed bij het thema #throwbackthursday passen, omdat ik een hele tijd geleden een quote van J.M. Barrie deelde op Instagram. Daarom nog een keer:

“Little boys should never be sent to bed. They always wake up a day older.”

J.M. Barrie

Dit waren de eerste 9 die ik deelde. Ik deel overigens niet dagelijks een foto, want ik zit niet dagelijks op Instagram. Daarom eens in de drie dagen. Je kunt mij daar dus ook volgen.

Doe jij mee met de kinderboeken challenge? Ik lees je reactie graag hieronder.

Dit artikel bevat affiliatelinks naar bol.com


Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.