diy stoepkrijtverf

Lekker buitenspelen doen wij ook gewoon in de winter. Wel moet ik zeggen dat ik het dan lastiger vind om leuke activiteiten te bedenken. Inmiddels ben ik hoog zwanger en is de speeltuin eigenlijk teveel gedoe. Ik kan mijn kinderen niet hoog optillen en het eindigt iedere keer in huilen, omdat ik niet kan helpen. Dus we spelen dan maar in de achtertuin. Maar daar zijn mijn kinderen snel op uitgekeken. Met deze DIY stoepkrijtverf waren ze wel even zoet. 


De stoepkrijtverf bedacht ik overigens niet zelf. Ik zag hem voorbij komen bij  @mothercould op instagram. Ook een goede volg tip trouwens. Je kunt mij ook volgen op instagram. Daar ben ik vrijwel dagelijks actief en deel ik wat ik met de kinderen onderneem.

Recept DIY stoepkrijtverf

  • 1 grote eetlepel maizena 
  • 3 eetlepels water
  • 1 druppel kleurstof

Je mixt de maizena en water door elkaar, drupje kleurstof erbij en klaar. Wel echt even goed roeren. Ik deed het in een muffintray want daar kon ik direct 6 kleurtjes in kwijt. Zo hoefde ik niet moeilijk te doen met allemaal aparte bakjes. Ik gebruik trouwens de kleurstof van tasty me en deze vind ik echt heel mooi kleuren.

De kinderen kregen hun ielm pakken aan en een dikke kwast in de handen. En gingen zo hup aan de slag. Wij hebben in de tuin van die kleine tegeltjes en ze begonnen heerlijk met het versieren van ieder apart tegeltje. Echt een mooi kunstwerk. 

Meneertje wilde op een gegeven moment ook de schutting en de muur verven, maar manlief had me geïnstrueerd dat maar niet te doen. Dat regent er namelijk niet vanzelf af. Natuurlijk kan je dat wel doen als je daarna de waterslang pakt om het eraf te halen, maar daar had ik zelf geen zin in. Want deze verf gaat er wel echt gemakkelijk met wat water weer af.

De verf droogt heel mooi op, helaas geen foto’s van gemaakt. Maar geloof me de kleur wordt een stuk feller als het opdroogt. 


Terwijl de kinderen lekker aan het verven waren, kon ik genieten van een warm kopje thee buiten. Zo bleef ik lekker warm, terwijl ik eigenlijk gewoon kon niksen. Precies wat ik nu het liefste doe 😉 

PS. Ik maak in dit artikel gebruik van een affiliatelink. Dat wilt zeggen dat als je via mijn link een product koopt, ik een klein percentage verdien. Het kost je niets extra’s. Maar is mij wel heel veel waard!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.