diy bellenblaas toverstaf

Op een dinsdagochtend om 6.00 struinde ik pinterest af opzoek naar een activiteit om de kinderen mee te vermaken. Iets leuks om samen te doen. Ik kwam een bellenblaas toverstaf tegen van one crazy mom. Ik gaf er mijn eigen draai aan en zo ontstond deze te leuke bellenblaas toverstaf. 

De linkjes in dit artikel zijn affiliatelinkjes, in de disclaimer kun je hier meer over lezen.

Benodigdheden:

  • Chenilledraad
  • Satéprikker (lang)
  • Kralen 
  • Strijkkralen 
  • Lijmpistool (optioneel)

Versier de satéprikker met kralen. Lijm eventueel de onderste kraal vast. Laat aan de bovenkant (de scherpe kant) een klein stukje open. 

Vervolgens kun je het chenilledraad gaan versieren met de strijkkralen. Je kunt hier ook kleine plastic kraaltjes voor gebruiken, maar die had ik niet in huis. Let erop dat je het einde van de chenilledraad even omslaat zodat de kraaltjes er niet allemaal afvallen. 

Laat ongeveer een kwart chenilledraad onversierd. Deze heb je nodig om het chenilledraad vast te maken aan de satéprikker. Ik deed zelf de draad in de bovenste kraal van de satéprikker en sloeg de rest van de chenille een aantal keer om de satéprikker heen. Je kunt dit eventueel ook vastlijmen. Tot slot maakt ik een rondje van de chenilledraad. De bellenblaas toverstaf was klaar. 

Mijn kinderen vonden het maken van hun eigen bellenblaas toverstaf heel erg leuk. Het maakte het bellen blazen daarna extra leuk. Bovendien kwamen er hele mooi grote bellen, doordat we de rondjes ook best groot hadden gemaakt. 

‘s middags deden we er nog een spelletje ermee. Toen gingen we bellen meppen. Afwisselend waren Zusje en Meneertje bellen aan het meppen met de vliegenmepper. Ideale activiteit als je nog wat extra energie eruit wilt krijgen. 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.