Je wilt morgen natuurlijk niet met lege handen verschijnen op het kerstdiner? Maar het is eigenlijk ook veel te laat om nog opzoek te gaan naar een kerstcadeau. Met deze last minute diy kerstcadeaus hoef je niet met lege handen te verschijnen op het kerstdiner. Je kunt ze maken met je kinderen en zijn daarom helemaal ideaal voor alle (oud) opa’s en oma’s.

Winterlichtje

diy kerstcadeaus

Recycle een glazen potje door er een winterlichtje van te maken. Plak wat dubbelzijdige tape op het potje en haal wat winterpraal uit de tuin of het bos. Plak het winterpraal mooi op het potje. Door de dubbelzijdige tape kan zelfs je dreumes hierbij helpen. 

Stop er een waxinelichtje in en je last minute diy kerstcadeau is klaar. 

Kerststerren

diy kerstcadeau

Mijn kerstboom is gevuld met herinneringen. En zelfgemaakte kerstdecoratie is daar een groot onderdeel van. Je kunt gemakkelijk met wat zoutdeeg kersthangers maken. Door ze te versieren met wat dennennaalden en besjes, maak je ze extra mooi. Mijn kinderen hielpen met het uitdrukken van de sterren en het versieren van de kersthangers. 

Het recept voor dit witte zoutdeeg kun je hier vinden.

Theedoek

Mocht je toevallig wat textielverf en een theedoek of hydrofieldoek hebben liggen, dan kun je hier gemakkelijk een cadeau van maken. Ik kwam het ideetje tegen op pinterest en wilde het heel graag proberen. Maar heel eerlijk heeft het wel een half jaar geduurd voor ik het aandurfde. Ik was veel te bang dat mijn kleding of nog erger mijn stoelen onder de verf kwamen. Gelukkig was die angst nergens voor nodig en werden de doeken prachtig.

Wij stempelden met een uitsteker en textielverf sterren op een hydrofieldoek. Ik moet zeggen dat ik erg tevreden ben met het resultaat! Het ziet er mooier uit dan ik had verwacht. De gebruikten trouwens de textielverf van SES. En kan hem absoluut aanraden. 

Je kunt deze doeken natuurlijk ook gebruiken om een cadeautje in te pakken. En ik zou het geweldig vinden om er eentje te krijgen voor moederdag 😉


Mocht je het nu niet genoeg vinden om een van deze diy kerstcadeaus te geven. Dan kun je altijd bij de supermarkt een cadeaubon halen natuurlijk 😉 

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.