kleikit: verjaardag

Heel af en toe vraagt mijn zoontje heel specifiek om te kleien. Hij vraagt niet snel om speciale binnen activiteiten. Om naar buiten te gaan vraagt hij wel iedere dag 😉 Ik probeer dan ook altijd een kleikit klaar te hebben staan. Maar dit keer werd ik een beetje overrompeld door de vraag en wilde ik hem niet teleurstellen, aangezien het de hele dag al regende. 

En dus zette ik deze hele simpele en snelle kleikit met als thema verjaardag in elkaar. 


Kleikit: verjaardag

Benodigdheden:

  • Kaarsjes
  • Cupcakevormpjes
  • Klei
  • Sprinkles
  • Vlaggetjes
  • Rietje in stukjes geknipt

Ik had dit keer geen zin om zelf klei te maken en dus pakte ik er gewoon play doh bij. Ik zette alles op een klein dienblad, omdat ik het er zelf wel leuk uit vond zien.
Meneertje ging gelijk aan de slag met het steken van de vlaggetjes en stukjes rietjes in de klei. 

Hij speelde er echt heerlijk mee. Steeds weer de vlaggetjes erin steken. Ontdekken wat de klei deed en je zag hem heerlijk genieten.


Andere kleikits:


Zusje stak wat rietjes in een stukje klei, maar ze stopte al snel de klei in haar mond. Ik liet haar vervolgens met een bekertje en rietjes spelen en dat vond ze gelukkig net zo leuk. 

Ik vind het op dit moment best lastig om ze beide te betrekken in een spel. Vooral omdat Zusje een jaar jonger is en nog alles in haar mond stopt. Vaak pak ik daarom maar 2 verschillende activiteiten voor ze. 

Toen ik de sprinkles in een cupcakevormpje deed om ze zo met de klei te gaan mengen, was Meneertje van mening dat hij de sprinkles gewoon kon opeten. En dat was dus precies wat hij deed. Lekker smikkelen van de dr. oetker unicorn sprinkles. De kleikit: verjaardag was zo een extra groot succes, want smikkelen en spelen is wat Meneertje het liefste doet.

Dit artikel bevat een affiliatelink naar bol.com Bedankt voor je steun!

Geschreven door

Sabine

Ik ben Sabine, een dertiger met een passie voor spelen. Moeder van een prachtige zoon (juli 2018 ), dochter (juni 2019) en nog een zoon (februari 2022). Op mijn blog ishetalspeeltijd.nl deel ik allerlei speeltips voor baby's tot peuters.